2020 Volvo XC90
2020 Volvo XC90

Alle Volvo'er får forældrenøgle som standard

Volvo indfører nu systemet med at kunne sætte visse begrænsninger på bilen, når den lånes ud. Ford har haft succes med forældrenøglen i flere år

25. marts 2019 af Bil Magasinet


Volvo indfører systemet Care Key som standard på alle Volvo’er fra modelår 2021. 

Care Key gør det muligt for en Volvo-ejer at begrænse sin bils tophastighed, hvis han/hun låner den ud. Det kan f.eks. være til uerfarne teenagebilister, der lige har fået kørekort.

Introduktionen kommer efter, at Volvo tidligere på måneden offentliggjorde, at virksomheden fra 2020 vil begrænse tophastigheden på alle sine biler til 180 km/t. Det sker for at sende et stærkt signal om den risiko, der er forbundet med at køre for hurtigt.


Ifølge Håkan Samuelsson, koncernchef i Volvo Cars, vil virksomheden tage hul på en debat om, hvorvidt bilproducenter har ret eller måske endda pligt til at installere teknologi i biler, der griber ind i førerens adfærd. Nu, hvor den type teknologi er tilgængelig, dukker spørgsmålet op.

"Man vil gerne kunne låne sin bil ud til venner og familie og vil gerne have, at de er sikre i trafikken. Care Key er en god løsning, og er med til at give bilens ejer mere fred i sjælen," siger Håkan Samuelsson. 

Skal udløse lavere forsikringspræmier

På flere markeder inviterer Volvo netop nu forsikringsselskaber til møder med henblik på at drøfte muligheden for at tilbyde økonomiske fordele til Volvo-ejere, der gør brug af den type sikkerhedstiltag. 

Særlige aftaler og betingelser kommer til at afhænge af lokale markedsforhold, men Volvo forventer snart at kunne offentliggøre den første af flere aftaler med nationale forsikringsselskaber.

”Hvis vi kan opmuntre og understøtte bedre adfærd med teknologi, der hjælper bilister med at undgå problemer, bør det også influere positivt på forsikringspræmierne, ” siger Håkan Samuelsson. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...