Vild teknologi: Sådan laver man film om biler - uden at have en bil

Reklamer og film med biler er på vej ind i en helt ny æra – teknologien har gjort bilerne helt overflødige

25. juni 2016 af Anders W. Vorup

Mød “The Blackbird”. Et el-drevet fuldt justerbart køretøj, som hjælper dig med at lave den fedeste bil film, uden du behøver en bil. Ja, det lyder sært og en smule indviklet, men ikke desto mindre utroligt spændende.

Når du ser en reklame eller en vild bil film, er det ikke hver gang, at der rent faktisk er brugt en ægte bil.

Indtil nu har producenter ofte benyttet sig af en teknologi kaldet CGI (computer-generated imagery). Den teknik gør det muligt at lave et billede af hvilken som helst bil, og derved “snyde” sig til hvinende dæk og ottetaller. Men det tager tid, og det koster penge. Rigtig mange penge.

"The Blackbird"

© The Mill

Det er her at ‘The Mill’, som er et London-baseret “speciel effects”-firma, kommer ind i billedet. De har netop lanceret “The Blackbird”, som kan hjælpe producenter med fortsat at lave imponerende film.

“The Blackbird” er et køretøj, hvor ting som bredde, længde, affjedring, motorstyring og dæk kan justeres, så det passer til næsten alle bilers karakteristika. Samtidig er den udstyret med et kamera, som ikke kun scanner dets omgivelser, men også laver optagelser, der senere hen kan bruges til f.eks. ‘virtual reality’.

Det er nu muligt at filme i de rigtige omgivelser med et køretøj, som opfører sig præcis som du gerne vil have det. Smart ikke? Vi går dog ud fra, at selvom det skulle være en billigere løsning, så kræver det formodentlig en lille skilling alligevel. 

Køretøjet ser ikke ud til at være helt billigt, og at bedømme ud fra resten af 'The Mill's' arbejde, ligner de ikke en flok amatører. 

Se præsentationen af "The Blackbird" herunder.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...