© Screendump YouTube // HillClimb Monsters

Video: Hillclimb-racere med monster-motorer

På Youtube-kanalen “HillClimb Monsters” har vi fundet fem skøre mutant-biler, der har byttet standardmotoren ud med en hurtigroterende skriger. Skru og nyd lyden, når der bliver givet gas på bjerget.

17. marts 2019 af Søren Juul

Citroën Saxo med turboladet Hayabusa-motor

Hvordan forvandler man en gammel fransk minibil til et monster af en hillclimb-racer? Ifølge Spanske Team Outed Racing stripper man den ned til 600 kg og smækker en turboladet Suzuki Hayabusa motorcykelmotor med 350 hk om på bagsædet. Cristobal Serantes er bag rattet i denne video.
 
Kilde: YouTube-kanalen HillClimb Monsters 

Fiat 600 med Suzuki GSX-R motor

Det ser næsten ud som om at videoen er spolet hurtigt, når den lille veteran-Fiat drøner op gennem bjergsvingene på to hjul. Forklaringen ligger i hækken, hvor der nu befinder sig en Suzuki GSX-R motorcykelmotor, der skulle yde 200 hk ved 14.000 o/min. Den lyder godt!

Kilde: YouTube-kanalen HillClimb Monsters 

Ferrari F355'er med Zytek-V8

Det nærmer sig blasfemi at pille hjertet ud af en Ferrari F355, men vi kan ikke lade være med at være lidt fascinerede af René Ruch´s Ferrari F355 Challenge, som nu kommer meget hurtigt fremad med en 520 hk Zytek V8 racermotor, der roterer til 9.000 o/min.
 
Kilde: YouTube-kanalen HillClimbs Monsters.

Opel Kadett C med voldsom BMW-motor

Vi kender ikke specifikationerne på denne brede og lave monster-Kadett, men den drives tilsyneladende fremad af en 6-cylindret BMW-motor, som roterer til afsindige 11.000 o/min. Den er skræmmende hurtig og lyder helt fantastisk. 

Kilde: YouTube-kanalen HillClimb Monsters

BMW 1-Serie med Judd V8-motor

Georg Plasa var en hillclimb-specialist fra Bayern, der nød stor succes og popularitet med sine vilde BMW-racere. Den mest legendariske var denne BMW 1-Serie med Judd V8 motor, der lød som en F1-bil fra de gode, gamle dage, når den tog 12.000 o/min. Tyskeren kørte på tragisk vis galt og døde i bilen under et løb i Italien i 2011, men racerkøreren og bilen har stadig kultstatus blandt hillclimb-fans.

Kilde: YouTube-kanalen HillClimb Monsters   

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...