© YouTube / HillClimb Monsters

Video: Episk bjergræs med legendariske Alfa'er med og uden turbo

Er du også fan af 90ernes kantede Alfa Romeo 155 med de brede skærme? Så skru op for lyden, når to ekstreme motorsportsvarianter får prygl på et bjerg.

21. april 2019 af Søren Juul

Youtube-kanalen HillClimb Monsters er en skattekiste med videoer med gamle heltebiler, som får fuld gas på bjerge rundt omkring i verden.

Denne gang har vi fundet en video med to ekstreme versioner af Alfa Romeo 155, der som gadebil blev produceret mellem 1992 og 1998 og nød stor succes som racerbil i standardvognsracing og hill climbs.  

God lyd med og uden turbo

Videoen på knapt 3 minutter starter med en Alfa Romeo 155 ITC-DTM, der oprindelig blev bygget til den tyske DTM-serie i 90erne. Den kommer rask fremad med en 2,5 liters V6 sugemotor, der yder over 500 hk og tager vanvittige 12.000 o/min. Bilen er et rendyrket kulfibermonster med udbyggede skærme, firehjulstræk og en lav egenvægt på omkring 1000 kg.  

Bilen får selskab på bjerget af en turboladet Alfa Romeo 155 GTA med firehjulstræk, som deler teknik med den legendariske rallybombe Lancia Delta Integrale. Bilen er ombygget til italiensk hill climb racing og skulle være god for omkring 550 hk fra en 2,0 liters turbomotor. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...