Mustang GT
SE VIDEOEN NEDERST I ARTIKLEN

Vi leger med den nye Mustang GT

Tag med på en tur i den nye Mustang GT, hvor vi blandt andet tester bilens nye Line Lock-system, der lige så godt kunne hedde 'Tryk her, hvis du vil lave en brænder'.

13. september 2015 af Christian Thestrup

Glem alt hvad du ved om den gamle Mustang. Især hvis du tænker, at det bare en endnu en kluntet amerikanerbil med en stor motor og kluntede køreegenskaber. Den tid er forbi. Den nye Ford Mustang GT, der netop er kommet til Europa, er nemlig en langt mere fokuseret og skarp bil end tidligere generationer.

Mustang GT 2016 er intet mindre end en rå sportsvogn, som sagtens kan begå sig på en racerbane. Og prisen er faktisk helt fornuftig. Mustang kan fås med en firecylindret motor med 317 hk, mens den største er et ordentligt svin af en V8-motor på fem liter, der brøler herligt, når du giver gas, mens du mærker hele chassiset vippe. V8’eren har 421 hk, og det er naturligvis den udgave, vi har lånt til denne lille test.

Mustang GT motorrum

Motoren er forbundet til et solidt automatgear med 6-trin, der følger speedometer-nålen godt på vej, og Brembo-bremserne kan tåle mosten, når du gang på gang beder dem om at stoppe den relativt velpolstrede amerikaner.

Mustang GT er stadig ikke verdens mest raffinerede svingæder, for den føles nervøs på grænsen, når du balancerer den gennem svingene. Kør den i stedet på kanten, og du glæder dig over den glimrende indstyring og skubbet i i ryggen, når du lukker op for kræfterne i den momentstærke V8ʼer.

Der er kræfter nok og et mekanisk spær til at løsne baghjulene og lave fine udskridninger på vej ud ad sving, hvis du slår ESC’en fra. Bagvognen svinger nemlig så hurtigt ud, at den kan være svær at nå at redde, så det skal du naturligvis kun prøve på en lukket bane, og sådan een havde vi ikke lige til rådighed.

Går du glip af noget? Følg Bil Magasinet på Facebook her.

Til gengæld havde vi ingen problemer med at prøve bilens nye Line Lock-system, og det er lige noget for store drenge. Det er simpelthen et system, som låser forhjulene fast, så du i op til 15 sekunder kan trykke speederen i bund og lave en god, gammeldags brænder. Så det kørte vi vores Mustang GT ud i et nogenlunde øde industrikvarter for at prøve.

Kig med her...

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...