Koreansk bilmærke trækker sig fra Danmark

Ssangyong stopper med at sælge nye biler herhjemme ved udgangen af 2020. Få detaljerne her

25. marts 2019 af Mikkel Thomsager


Ssangyong har ikke fået fat i de danske bilkøbere på trods af store biler til lave priser. Derfor tager importøren Nic Christiansen Gruppen ifølge Jyllands-Posten konsekvensen, og trækker stikket. Det samme sker på det svenske marked, hvor det også er det danske firma med hovedsæde i Kolding, som står for importen.

Det var især den mellemstore crossover Luvi, der skulle have været volumensælger, men svigtende efterspørgsel efter diesel og et skuffende salg får nu importøren til at trække mærket fra det danske marked. Der vil stadig være fuld servicering af Ssangyong på autoriserede værksteder efter 2020. 

Her kan du se, hvordan vi tog imod Ssangyong Luvi, da den kom til Danmark i 2016:

Thomsager: Her er første indtryk af Luvi

Luvi hedder en ny SUV-model, som i al stilfærdighed er introduceret i Danmark. Og ikke nok med det, faktisk er det et helt ny bilmærke ved navn Ssangyong, som dermed reintroduceres i Danmark, og Luvi er bare den første. Et helt program med yderligere fire modeller venter i kulissen.

Koks i navngivningen

Luvi hedder Tivoli på alle andre markeder, men den gik ikke i Danmark, så her fik modellen et nyt navn. Jeg fik forklaringen på det i videoen herunder, hvor der også er en bredere gennemgang af bilen.

Luvi er en SUV på størrelse med VW Tiguan og Kia Sportage. Som disse fås den med 2 og 4WD, dog er 4WD forbeholdt topmodellen med "Free"-udstyr til 304.995 kr. 

Priserne starter dog ved 199.995 kr., og merprisen for 4WD er 35.000 kr.

Standard fra billigste model kaldet "Base" er aircondition, 4 x elsiderruder og centrallås – men ikke fjernbetjent. Det følger først med mellemudstyrsniveauet "Street" til ekstra 20.000 kr. Også først her er 7 airbags, bluetooth og hattehylde med i prisen. Klimaanlæg fås ikke, og det gør automatisk fartpilot og lignende elektronisk udstyr heller ikke.

Mens Luvi således står tilbage for flere konkurrenter p udstyr, så vinder den i kabinen, hvor der er god plads ikke mindst på bagsædet, og generelt tager kabinen sig godt ud.

Se mere i videoen herunder:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...