Se politiet hente Bil Magasinets prøveplader

Gakgak hos Skat. Bil Magasinet har fået inddraget sine prøveplader uden at have gjort noget galt

8. marts 2016 af Mikkel Thomsager
Pludselig ringer redaktionens telefon. Det er forlagets reception i den anden ende: "Politiet står her. De er kommet for at inddrage jeres prøveplader". Vi havde en fornemmelse af, det ville ske, men alligevel virker det uvirkeligt, at de prøveplader vores magasin har brugt som et vigtigt arbejdsredskab i 23 år, nu bliver inddraget af myndighederne uden anden grund end: "Sådan er det bare...". 

Se videoen, hvor politiet henter pladerne nederst i artiklen.
 
Vi har ikke gjort noget galt. Vi må bare ikke have dem mere. Skattestyrelsen har administrativt inddraget alle dispensationer til faste prøveskilte, og det gør ingen forskel, at vi har haft vores i 23 år. Alle prøveskilte som ikke falder ind under de klassiske punkter for brugen af dem (læs mere om dem hér), bliver inddraget. Mærkeligt nok er det bare ikke alle danske bilblade, som har fået dem inddraget...
 
Som du ved, hvis du læser Bil Magasinet med jævne mellemrum, bruger vi prøveplader meget brugttests og klassikere. Pladerne er i snit i aktion én gang om ugen og ofte begge sæt samtidig, da vi som bekendt ofte laver sammenlignende feature-artikler om brugte biler.
 
Det er slut nu. Reelt kan vi ikke lave nogen af delene lovligt. Med inddragelsen af vores prøveplader og nye strammere fortolkninger af reglerne generelt, kan vi heller ikke lave fotos eller test af biler på andres prøveplader. Og selv hvis vi gør det, og bilder betjenten ind, at vi er ved at prøve en bil med henblik på køb, så er der et grundlæggende forsikringsproblem, som vi ikke tillade os at se bort fra, når vi låner andres køretøjer.
 

Billedet her viser en af de situationer, hvor Bil Magasinet bruger prøveplader. Nemlig når vi laver klassiker-artikler med biler, som ikke er indregistreret. Det kommer ikke til at kunne lade sig gøre i fremtiden. 

© Foto: Søren Juul
 
Vi føler os eftersat. I sommer blev Bil Magasinet pålagt en helt urimelig momsstraf på flere millioner kr. 
 
Nu bliver der sat en kæp i fælgen på magasinets mest populære historier. De to ting hænger selv sagt ikke sammen, alligevel sidder vi tilbage på bagsædet med en underlige følelse af urimelig forfølgelse og en uforståelig straf.
 
Vi er naturligvis i gang med at finde løsninger, men første forsøg har ikke åbnet for nogen. Vi fortsætter med at lave klassikere og feature-histore med brugte biler og brugttest, for det er noget af det mest populære stof i – men vi ved bare ikke endnu, hvordan vi kan gøre det i fremtiden. Én ting er dog sikkert: Vi kan ikke leve uden de historier. 
 
Se videoen nedenfor, da politiet kom forbi redaktionen for at hente "vores" prøveplader, som vi har haft i 23 år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...