Racertalent vs. penge

Hvis du har penge nok, kan du købe dig til en plads i et racerløb. Men det betyder ikke, at du har talent, som denne video viser

28. oktober 2015 af Christian Thestrup

Det er nok de færreste, som vil kalde Bill Gates for en god racerkører. Det skyldes, at der ikke nødvendigvis er nogen sammenhæng mellem antallet af nuller på din bankbog og dine evner bag et rat. Og det er efterhånden ved at være lidt af et problem i racerløb som Rundstrecke Challenge Nürburgring – også kaldet RCN.

RCN består af en række løb racerløb på den berygtede Nürburgring. Her skal man køre 15 omgange på den 20,832 km. lange bane, og da deltagerne bliver sendt af sted med fem sekunders mellemrum – der er ikke nogen massestart – er det ikke placeringer, men den bedste tid, man slås om. Derfor kører man heller ikke for at holde de andre bag sig – man giver den gas.

Og det viser denne video med al tydelighed. Vi er med bag rattet hos Nürburgring-veteranen Patrick Prill, som godt nok 'kun' kører i en Ford Focus, men som en ægte racerkører er han kold som is og flyver gennem banen, som han kender som sin egen bukselomme.

Det samme kan desværre ikke siges om den Porsche GT3, han kommer til at slås med. Selv om han kører i en dyr og hurtig bil, er han tydeligvis ikke vant til at køre racerløb. Og udover at han ikke lukker bagved kørende biler forbi, ender han da også med at køre både sig selv og Patrick Prills bil af banen. Men se selv her, hvordan du ikke skal opføre dig, hvis du en dag vil være racerkører...

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...