Duel: Nissan GT-R mod en drone på Silverstone

Selvom dronen accelererer hurtigere end bilen, skal man ikke dømme bilen ude på forhånd. GT-R-dronen har en tophastighed på ca. 185 km/h, mens bilen kan køre 315 km/h.

23. juni 2016 af Esben Skrumsager

Nissan GT-R er en af de vildeste japanske sportsvogne, og den er nu ved at være klar i en ny version. 

Men trods en heftig V6-motor og et skarpt design har de asiatiske performance-modeller generelt svært ved at tiltrække den store interesse hos de europæiske kunder. De fleste vil trods alt hellere have et brølende tysk bæst eller en smuk italiensk sportsvogn end en asiatisk riskoger – hvis man skal trække det lidt skarpt op.

Men Nissan har ikke givet op. I et forsøg på at skabe lidt forøget opmærksomhed omkring den heftige GT-R, har Nissan nu præsenteret en GT-R-drone, som er en af verdens hurtigst accelererende racerdroner.

Flyvende kamera med fuld fart på

Dronen er specialudviklet af World Drone Prix Champions, og den har en særlig racerløbstilpasset konfiguration med meget lav luftmodstand, så den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på blot 1,3 sekund, så den kan følge med den nye Nissan GT-R modelår 2017, mens den filmer på banen.

For at vise begge maskiners talenter har Nissan sendt GT-R-dronen en tur ud med GT-R gadebilen på den krævende Silverstone-racerbane.

Nissan Nismo-køreren Ricardo Sanchez sidder bag rattet i den nye GT-R, og James Bowles, som blev British National Drone Racing champion i 2015, styrer GT-R-dronen i en særligt indrettet 19,2 km lang bane på Silverstone.

Uden at afsløre for meget på forhånd, kan vi godt sige, at selvom dronen accelererer hurtigere end bilen, skal man ikke dømme bilen ude på forhånd. GT-R-dronen har en tophastighed på ca. 185 km/h, mens bilen kan køre 315 km/h.

Du kan se duellen her:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...