24-timers udfordring: Hvor langt kan man nå i en københavnsk dele-elbil?

Her kan du se, hvordan det gik, da Mathias og Daniel fra redaktionen i den forgangne uge forsøgte at nå til Skagen og tilbage til København i løbet af 24 timer – i en dele-elbil vel at mærke.

5. november 2016 af Esben Skrumsager

Applikationen på din telefon viser, hvor den nærmeste delebil holder parkeret. Du låser den op med telefonen, og så er du klar til at begive dig ud på eventyr – eller bare en tur i brugsen for at klare det store indkøb.

Den mulighed har indbyggerne i København haft i efterhånden et par år, men for nylig kom en ny spiller på markedet, Din Bybil, som med 450 elbiler og relativt lave minutpriser skal gøre det endnu mere attraktivt at snuppe en delebil, når behovet opstår.

En del af tilbudet fra Din Bybil lyder på, at du kan køre ubegrænset i en Renault Zoe i 24 timer for 450 kroner, og det fik mig til at tænke på, hvor langt man mon kan nå på et døgn, når rækkevidden i praksis lyder på omkring 100 kilometer, og alene opladning til 80% tager en times tid... 

...så det fik de to juniorreportere Mathias og Daniel til opgave at undersøge.

Sammen fandt de ud af, at en tur til Skagen teoretisk set var muligt. Det ville kræve 11-12 timers kørsel og nogenlunde samme tid til at lade bilen op undervejs. Men hvor vidt det så kan lade sig gøre i praksis, det er naturligvis en helt anden sag.

Her kan du se, hvordan det gik de to gutter, da de skulle tilbringe 24 timer sammen i en Renault Zoe:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...