Toyota Mirai 2020 profil

Wow: Toyotas nye lækre brintbil

Toyota var blandt de første med en brintbil i serieproduktion. Nu er mærket klar med anden generation af Mirai

15. oktober 2019 af Mikkel Thomsager
Toyota Mirai 2020

Endnu findes der kun tre brintmodeller, som kan købes af forbrugere i Danmark: Hyundai Nexo, Honda Clarity og så Toyota Mirai, som blev præsenteret i 2014. Nu er Toyota klar med anden generation af Mirai, og mens forgængeren havde et udfordrende futuristisk design, så ser afløseren bare godt ud.

I forhold til forgængeren er den nye Mirai vokset. Med 496/189/147 cm (L/B/H) er den blevet 8 cm længere, syv cm bredere men seks cm lavere med 14 cm længere mellem akslerne (292 cm). 

Det gør den til en ret stor bil, med god plads på bagsædet, hvor der nu kan sidde tre personer. I den udgående model var der kun to sidderpladser på bagsædet.

Toyota Mirai 2020 kabine

Selvom den nye Mirai er vokset i størrelse, er den angiveligt blevet mere effektiv til fordel for rækkevidden. 

Den gamle Mirai havde en rækkevidde på 500 km. Ifølge Toyota har den nye større Mirai en rækkevidde på 650 km med samme tankstørrelse, takket være en ny, mere effektiv brændselscelle.

Hidtil er der produceret og solgt 10.000 Mirai over hele verden, heraf er 22 solgt i Danmark, som er langt fremme med infrastrukturen omkring brint, fordi vi med det nu norsk-ejede firma nel har en dansk producent af brinttankstationer.

Den nye Mirai præsenteres på biludstillingen i Tokyo fra den 24. oktober, og den introduceres i 2020 begyndende med Japan, men siden i resten af verden. 

Endnu forlyder intet om, hvornår bilen er i Danmark, og hvad prisen bliver. Den udgående Mirai fås forsat fra 603.990 kr.

Toyota Mirai 2020 skråt bagfra

8 brintstationer i Danmark

En britbil er en elbil, der får strøm fra en brændselscelle, der producerer strøm fra brint. Affaldsstoffet er rent vand.

Brint opbevares i bilen i tanke præcis som benzin. Dog ligger brint under et højt tryk, hvorfor tankene skal være cylinderformede, for at klare trykket.

I Danmark har vi i øjeblikket otte brinttankstationer (Aalborg, Køge, Gladsaxe, Sydhavnen København, Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg), hvilket sætter nogle begrænsninger for brugen af en brintbil. Omvendt har brintbilen den fordel, at det er en elbil, der tankes som en benzinbil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...