Toyota GR Super Sport GR010 Hypercar
Toyota GR Super Sport© Toyota Gazoo Racing

Voldsomt crash sætter måske en stopper for Toyota's gadelovlige racerbil

Rygterne gik yderligere på, at Toyotas fremtid i FIA WEC var i fare efter uheldet.

12. august 2021 af Frederik Holck

Toyota's Hyperbil går op i røg

En prototype af en gadeversion af Toyota’s GR010 Hypercar skulle angiveligt have været involveret i et voldsomt uheld på Fuji Speedway i Japan. Skal man tro på rygterne, så er der gået ild i prototypen, hvilket har medført store skader på bilen. Skaderne skulle efter sigende være så omfattende, at Toyota har valgt at afbryde udviklingen af gadebilen. 

Racer Magazine skriver, at der i den originale rapport står, at afbrydelsen af udviklingen af GR Super Sport sætter Toyota's fremtidige racerprogam i fare, da Toyota pludselig ikke kan leve op til minimumsantallet af producerede gadebiler for at deltage i den såkaldte “Hypercar Class”. 

Toyota GR Super Sport front
© Toyota Gazoo Racing

Toyota's fremtid i FIA WEC

Racer Magazine har selv undersøgt yderligere. Svaret er heldigvis, at Toyota ikke behøver at sælge en gadeversion af GR010 Hypercar, for at fortsætte med at køre ræs i FIA WEC. Årsagen til dette er, at reglementet ikke længere foreskriver, at man skal sælge gadeversioner af de prototyper, som man deltager med. 

Af samme årsag har Peugeot også udmeldt, at de ikke kommer til at sælge en gadeversion af deres 9X8 Le Mans Hypercar. I stedet kræves det bare, at drivlinen bruges i mindst 25 produktionsbiler.

Toyota GR Super Sport koncept
Toyota GR Super Sport koncept© Toyota Gazoo Racing

Intet er bekræftet

Toyota’s gadebil, GR Super Sport, skulle have været udstyret med en twin-turbo 2,4 liters V6 motor. V6’eren skulle indgå som en del af en hybrid driveline med en forventet kombineret ydelse på over 1.000 hk. Det er stadig ikke bekræftet, om Toyota afbryder produktionen af GR Super Sport, eller om de fastholder ideen om at kunne tilbyde deres hyperbil til heldige (og rige) kunder.

Toyota GR010 sammen med Toyota GR Super Sport Koncept
GR010 & GR Super Sport konceptet

er bygget af samme hold af ingeniører.

© Toyota Gazoo Racing

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...