Hvad gør man, når ens Corolla 1,3 ikke rigtig slår til? Den første tanke er som regel IKKE at smide to motorer i bilen. Men det gjorde Søren og hans venner.
- Jeg købte bilen for tre år siden, hvor det var en kedelig 1,3 12V med 75 hk. Men efter 14 dage havde vi skiftet motoren ud med en 1,3 16V med 90 hk. Den kørte jeg med i et år og det var sygt, fortæller Søren.
En vinterdag sad Dolo, som Søren kaldes, sammen med sine kammerater David og Søren, og snakkede om hvordan man kunne gøre Corolla’en hurtigere. Og så kom den helt vanvittige ide frem, at det måtte da være muligt at proppe to motorer i sådan en balje. I starten var det bare for sjov, men lige pludselig kom der alvor bag ordene.

Tommestok
De tre gutter fra Egtved-området gik i gang med tommestok og målte på kryds og tværs. Det så ud til at kunne lade sig gøre, blev de tre musketerer enige om.
- Der var naturligvis mange ideer fremme, men den bedste løsning var at finde en Toyota MR2, hvor motoren jo sidder bagerst i bilen i forvejen. Så kunne man jo bare tage den komplette motor med gearkasse og trækaksler og montere på bagsædet af min Corolla Liftbag, griner Dolo, som derefter købte en total rådden MR2 for 10.000 kroner kun for at få fat i motor, gearkasse og trækaksler.
I sne og slud blev der skåret et hul på næsten to kvadratmeter i den gamle Corolla, og så lå drengene ellers og svejsede konstant dag og nat i 14 dage. Med en masse sjove løsninger kom MR2 motoren til at passe, og pludselig var der skabt en Corolla 4WD med to motorer.

To gearkasser skulle arbejde sammen
Men at dette monteringsarbejde kun var starten af projektet, og slet ikke det mest vanskelige, blev de tre kammerater hurtigt klar over. Den forreste motor var forresten allerede skiftet ud til en 4AG fra en GT Twin Cam, der er af samme type som MR2-kværnen. Det burde være et godt grundlag for, at de to motorer og ikke mindst de to gearkasser kunne komme til at arbejde sammen.
- Vi bøvlede meget med hvordan vi bedst kunne få flikket tingene sammen, da koblingen og gearskifte skulle virke på nøjagtig samme tid på de to motorer. Det hele sker via kabler og stænger, der går ud fra henholdsvis koblingspedal og gearstang på begge motorer, forklarer Dolo.
Da twin motor Toyota’en for første gang skulle testes på landevejen, var der naturligvis meget stor spænding.

Det virkede
Til de tre gæve gutters store overraskelse, så virkede sammenkoblingen. Deres sindssyge projekt så ud til at være en succes. Efter lidt forsigtig kørsel, fik bilen lov til at vise hvad den kunne.
- Jeg glemmer det aldrig. Tidligere havde det været svært at hive bilen op i hastigheder, der kunne give en fartbøde på motorvejene, men lige pludselig gik Corolla’en 240 km/t på omdrejningsbegrænseren, griner Søren.
Men der forestod stadig en masse justeringsarbejde, og når man spørger hvordan det hele efterhånden er kommet til at virke så godt, som det faktisk gør, så smiler de tre fyre bare lidt genert. Der er nemlig overhovedet ingen højteknologiske beregninger, men bare lidt fingersnilde.

Turbo fra HiAce
Efter de første test var teamet helt oppe og køre. De var så brændvarme, at de simpelthen måtte have endnu mere effekt i bilen. De to motorer har i standardudgaven 140 hk hver, men det kunne blive meget bedre.
- Vi havde aldrig prøvet noget med turbo før, men vi kastede os ud i det. Jeg fandt et par gamle turboladere fra Toyota HiAce modellen, fortæller Dolo. Turboerne blev svejst direkte på manifoldet uden nogen garanti for at det var korrekt. Vi kørte da også kun et par hundrede meter, så brændte motoren et stempel. Det var sygt, siger Søren og tænker tilbage på disse besværligheder med det sjove og omfattende projekt.
Men efter at have udskiftet benzinpumper, indsprøjtningsdyser og benzinregulerings-ventiler, så kom twin motor Corolla´en for alvor ud af starthullerne.
- Vi justerede en del på denne opsætning hele sidste sommer, og fik det til at køre ganske imponerende. Vores bedste 402 meter tid var 11,54 sekunder, fortæller Søren med en vis stolthed i stemmen.

Endnu vildere
Da Søren og hans to venner i februar i år havde været oppe i og se det svenske WRC-rally, blev de enige om at Corolla’en skulle være endnu vildere. Turbokonceptet skulle videreudvikles, og så lød det jo godt med et antilagsystem, der knaldede og bragede.
- Vi fandt nogle større og bedre turboladere fra en Nissan 200 SX, og resten af teknikken blev yderligere tilpasset. Motorerne blev totalt adskilt og renoveret samtidig med at der kom bedre dele i. F.eks. nye stempler fra den japanske kompressor-model, nye lejer og alt blev afbalanceret. West Speed leverede nye knastaksler og Gadbjerg Autoimport var så flinke, at tage lidt guf med hjem fra Malaysia som håndbagage, fortæller Dolo.
For at teknikken skulle kunne holde til de nye meget kraftigere motorer, så blev Toyota’en også udstyret med gearkasser og trækaksler fra kompressor-udgaven, der er meget stærkere.

656 hk og 1180 kg
Da hele herligheden stod klar og bilen også var blevet nylakeret i foråret, var det lille team sikker på, at folk ved de forskellige streetraceevents ville blive overraskede.
- Vi kørte første gang i maj ved et Peugeot arrangement på Vandel. Her kørte jeg 10,84. Det var så hurtigt, at tidstagerne vist ikke rigtig troede på det. Til DHB kørte jeg omkring samme tid og til RaceX opnåede jeg min hidtil bedste tid på 10,77 sekunder for de 402 meter. Det tror jeg yderligere kan forbedres med nogle mere velegnede dæk, forklarer Dolo, mens han veltilfreds kigger kærligt på sin specielle bil.
Disse fantasitider, som den 17 år gamle Corolla har henrykket streetrace-publikum med i denne sommer er resultatet af høj effekt, lav vægt og træk på alle fire hjul. De to motorer giver tilsammen 656 hk. Den forreste 355 hk og den bagerste 301 hk. Selvom bilen har to motorer er vægten så lav som 1180 kg.

Få midler, men god fantasi
- Det har været utrolig sjovt at lave denne bil, som kun er bygget til at køre ved disse events. Som jeg siger, så skal den køre ligeud og så er den kun lavet til at kunne trække bukserne ned på alle de nye flotte biler, slutter Søren.
Jeg kan kun tilslutte mig det kor, der med kyshånd har set dette projekt skyde op. Det beviser at man med få midler og god fantasi, kan skabe en bil, der på 402 meter strækningen faktisk er en af de allerhurtigste i Danmark. Og det fortjener respekt - eller som de tre gæve bilbyggere konstant siger:
Det er for sygt.
