EFTER Efter at have hentet den hos klargøringsmanden, tager vi billeder til annoncen på Bilbasen.

© bilmagasinet.dk

Vi tjente 40.000 kr. på klargøring

Ildelugtende Toyota Camry blev solgt på bare 18 timer efter professionel klargøring

1. februar 2018 af Steen Bachmann

Blev tilbudt 25.000 kr. for bilen 

En 91-årig herre henvendte sig til Bil Magasinet med et problem: Han skulle af med sin Toyota Camry fra 1998 og havde fået et bud på 25.000 kr. fra den lokale Toyota-forhandler. Det, syntes han, var uforskammet, da han havde købt bilen samme sted nogle år tidligere for 267.000 kr.

Redaktionen tog det som en udfordring og sendte mig ud for at hente bilen, så vi kunne sælge den og få lidt mere for den. Jeg fik et chok!

Den lugtede, som om der havde siddet en død gris på bagsædet hele ­sommeren. Den lugtede så dårligt, at jeg begyndte at ryge igen på vej tilbage til redaktionen for at kunne holde det ud, og så dårligt, at vores 3-årige datter skreg som en besat, da hun skulle ind på bagsædet for at blive kørt i børnehave dagen efter. Der skulle hun IKKE ind.

Otte år gamle nullermænd og ram lugt af gammel hund og våd hund. Lækkert.

© bilmagasinet.dk

God bil, som manglede klargøring

Bag stanken gemte sig imidlertid en sund bil: Kun 95.000 km, ingen rust, automatgear, klimaanlæg, tyverialarm, et velspillende musikanlæg og stort VDO-navi-anlæg med bakkamera.

Klargøringsmand: Ja, den er slem

Den trængte til den helt store tur, så vi kørte den til klargøringsfirmaet Universal Bilpleje på Amager, hvor indehaver Brian Madsen har passet og plejet biler i 25 år. Kunne han redde vores Camry?

“Ja, den er slem, det må jeg give dig”, var Brians første indtryk efter at have stukket næsen ind i den klamme kabine. “Men vi kan godt få en bil ud af det. Hvis vi giver den den helt store tur, vil jeg tro, du lander på en salgspris minimum sidst i 40’erne,” sagde han.

Tre dage senere

Tre dage senere vender vi tilbage med lige dele spænding og ængstelse. Har Brian klaret opgaven, eller har han bakket Camry’en ud bagved i væmmelse?

Han klarede den.

 

Præsentabel kabine med næsten neutral lugt.

© bilmagasinet.dk

Kan klargøring af bil betale sig?

Jeg har set mange mærkelige biler i min tid på Bil Magasinet, men jeg har ALDRIG set en sådan forvandling på tre dage. Læderrat og instrumentbord glinser, sæderne ser ud, som om de sidder i en ét år gammel bil, motoren har fået en komplet motorvask, så låget til batteriet ligefrem skinner, og bagagerummet ser ud, som om det aldrig har været brugt.

Det er jo ikke raketvidenskab, men indtrykket er fuldstændig overrumplende. For en ekstra tusindekroneseddel har han så vidt som muligt poleret ridser væk og pletmalet rundt omkring. Det erstatter ikke den hellakering, bilen trænger til efter at have været brugt som rambuk på parkeringspladserne i Værløse og omegn, men det gør, at det er muligt at sælge den.

Vi takker og bukker, udnytter det fine vejr og tager billeder af bilen, og sætter den straks på Bilbasen. Hvad skal den koste? Ejeren var blevet budt 25.000 kr., men de syv-otte Camry’er på BilBasen fra 1996-1999 står til mellem 65.000 og 109.000 kr. De har alle kørt over 200.000 km, og vores har jo ikke engang kørt 100.000 km og har masser af udstyr?

Nu er det jo ikke min bil, så den skal bare af sted, og det kommer den. Jeg sætter den til 65.000 kr. og skriver det, som det er:

Lille bule i højre dør, ridser hele vejen rundt og i venstre sidespejl. Udstødning defekt. Ellers fejlfri.

 

Vi lægger billederne på Bilbasen og opretter en annonce. Mod en mindre merpris får vi en såkaldt Turboannonce, hvor vores Camry bliver fremhævet på søgeresultater med Camry og Toyota.

© bilmagasinet.dk

Solgt hurtigt efter klargøring

I mellemtiden ringer en bekendt til en bekendt, og spørger, om det er mig, der er ved at sætte en Camry, “den bedste bil, Toyota nogensinde har bygget”, til salg på Bilbasen. Ja, du kan komme og få en tur, og det gjorde han, og så købte han den. Og havde den kostet 20.000 kr. mere, havde han stadig taget den, fortalte han bagefter.

Alt i alt en win-win-situation for alle, og det hele takket være et professionelt klargøringsfirma, der skulle have 4.250 kr. for den helt store tur, og endda tilbyder samme omgang for 2.520 kr., hvis din bil altså ikke stinker så slemt som den her.

Hvorfor fa’en skal man så bruge den dobbelte tid på at gøre det halvt så godt selv?

Særligt bagfra har Camry-designet holdt sig godt. Fra denne vinkel ligner det ikke en bil, der kom til verden helt tilbage i 1995...

© bilmagasinet.dk

Det fik vi for pengene

* Kemisk rens af sæder, himmel, bagagerum og betræk på døre og gulvtæpper

• Fjernelse af lugt

• Vinduespolering

• Lakpolering

• Pletlakering af ridser og stenslag

• Motorvask og -rens

Totalpris: 4.250 kr.*

* hos Universal Bilpleje. Normalpris klargøring: 2.520 kr., men vores bil stank så meget, at de måtte have en ekstra mand på.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...