Toyota Corolla
Toyota Corolla

Den først Toyota Corolla blev præsenteret for 47 år siden i 1967

Verdens mest solgte: Corolla

Toyota har produceret 47 millioner biler under Corolla-navnet

4. august 2014 af Mikkel Thomsager

Verdens mest solgte bilmodel i fjor blev igen den legendariske Toyota Corolla med 1.220.000 solgte biler. Det viser en opgørelse fra det internationale analysebureau IHS Automotive, der hvert år samler bilsalgstal fra hele verden.

Lige siden introduktionen af den første generation af Corolla i 1966, har salget af den japanske bilmodel udviklet sig. Med 1,22 mio. solgte biler i fjor er der samlet set solgt knap 41 mio. Corolla’er i løbet af de godt 47 år, modellen nu har eksisteret.

Toyota Corolla
Toyota Corolla

Selv om Corolla har skiftet navn på mange markeder, herunder det danske, fortsætte navnet på flere version og markederCorolla-navnet kører nu på 11. generation. Det er syv år siden, at Corolla skiftede navn til Auris i Danmark og i flere andre europæiske lande, og så sent som i fjor så en helt ny og anden generation af Auris dagens lys. Men navnet fortsætte som Corolla sedan, og Corolla findes også som Corolla Axio, Corolla Altis og Corolla EX.

Toyota Corolla og navnebrødre sælges i dag i 150 lande over hele verden, og salget steg på verdensplan 5 procent i fjor.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...