Toyota Yaris GR Sport 5-dørs 2019, hvid sæder
© Toyota

Toyota Yaris-racer er tilbage i light-udgave

Den bindegale Yaris GRNM blev udsolgt på to dage, men nu er der en light-udgave på vej, der skal være næsten lige så sjov – men langt billigere

15. september 2018 af Mikkel Thomsager
Toyota Yaris GR Sport 5-dørs 2019, hvid skråt forfra
© Toyota

Toyota høstede mange roser på præsentationen af den potente Yaris GRMN i 2017. En del potentielle kunder ærgrede sig, da Toyota meddelte, at der kun blev produceret 400 styk, som i øvrigt blev solgt på to dage.

Nu er Toyota klar med en GRMN light. GR Sport kommer modellen til at hedde, og til forskel fra den oprindelige model, der kun kunne fås med 3 døre, fås den nye model kun med 5 døre.

Udvendigt ligner Yaris GR Sport sin storebror med sort bi-tone tag, hajfinneantenne og tagspoiler. Den har dørlister i piano-sort, et sort bikube-mønstret frontgitter, sorte sidespejle og sorte inddækninger omkring tågeforlygterne.

Toyota Yaris GR Sport 5-dørs 2019, hvid skråt bagfra
© Toyota

Den kendte hybridmotor

Hybriddrivlinen er den kendte 1,5-liters benziner og elmotor med ialt 111 hk, men undervognen har arvet flere af de fine dele fra den oprindelige model.

Det gælder Sachs Performance støddæmpere, kraftigere, krængningsstabilisator, sænket karrosseri (1,1 cm) og nye fælge. GR Sport får egne 17” store aluhjul med de samme Bridgestone Potenza RE50 205/45R17 dæk, som sidder på Yaris GRMN.

Toyota Yaris GR Sport præsenteres på biludstillingen i Paris fra den 5.oktober, og ventes til Danmark i foråret 2019.

Prisen er endnu ukendt. Vi skyder på, at Yaris GR Sport bliver den dyreste version i Yaris-programmet til en starpris omkring 220.000 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...