Toyota vil lokke os med ny miljøvenlig sportsvogn

Toyota vil huskes for mere end blot en dødkedelig Prius. Med hjælp fra deres Le Mans-racer har de udviklet en ny sportsvogn, som skal køre lagt på literen.

6. oktober 2017 af Mathias Brandt

Toyota har netop løftet sløret for en ny konceptbil med navnet Toyota GR HV Sports Concept. GR HV Sports viser Toyota’s måde at integrere det sjove fra en sportsvogn i en miljørigtig og bæredygtig indpakning. At konceptbilen har fået navnet GR HV Sports Concept, afslører, at der er tale om en sportsvogn med hybridteknologi, som vi kender det fra Toyota Prius.


Bilen er designmæssigt et godt miks af elementer fra Toyotas motorsportsafdeling, Toyota Gazoo Racing, samt ældre klassikere som Toyota Sports 800 og Toyota Supra. Det er især det karakteristiske targa-tag, som bringer tankerne hen på de lidt ældre Toyota sportsvogne.  Bilen får sine kræfter fra Toyotas hybrid-system, THS-R (Toyota Hybrid System-Racing), som også anvendes i Toyotas Le Mans hybridracerbil, TS050 Hybrid. 

Det er planen at den både skal bygges med automat og manuel gearkasse. På toppen af gearknoppen sidder en start/stop-knap under en rød ’hætte’, som skulle du til at affyre et missil fra en jægerfly.GR HV Sports Concept måler 440 cm i længden, 181 cm i bredden og kun 128 cm i højden og er til sammenligning derfor både længere, bredere og lavere end Toyotas nuværende eneste nye sportsvogn GT86, men i virkeligheden er der nok mere tale om et lettere modificeret GT86-karrosseri. De to sportsvogne er ligeledes begge to udstyret med baghjulstræk.

Der er ingen konkrete informationer om motorens ydelse i koncept sportsvognen, men hybridbatteri ligger placeret centralt i bilen, hvilket bidrager positivt til bilens sportslige køreegenskaber.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...