Toyota Yaris 2020 hybrid

Toyota tjener kassen som klassens duks

Toyota er for niende år i træk kåret som verdens mest værdifulde bilbrand – det er dog ikke bilproduktion, der er den primære årsag til det

29. november 2020 af Emma Steensen

Toyota med højeste markedsværdi

Konsulentbureauet Interbrand står bag en stor undersøgelse med formålet at rangere de 100 bedste brands i verden. Toyota ligger på en syvendeplads og holder sig dermed lige akkurat foran Mercedes-Benz, der ligger på en ottendeplads. Denne placering gør altså Toyota til nummer ét set i et bilbranche perspektiv med en markedsværdi på 325 mia. kroner. 

Det flotte resultat skyldes dog ikke udelukkende produktionen af biler, selvom Toyota har smidt 10 millioner nye biler på vejene alene det sidste år. Det skyldes også i høj grad deres bæredygtige profil og det faktum, at de er overgået fra at være en helt almindelig bilproducent, til at have et stærkt øget fokus på bæredygtighed og innovation.

Toyota Mirai

Toyota Mirai er en helt forureningsfri brintbil

Bæredygtige udfordringer

Ét af de bæredygtige tiltag som Toyota har sat i søen for at øge sit grønne udtryk er Toyota Environmental Challenge 2050, hvor Toyota sigter efter at levere fuldstændig CO2-neutrale biler hele vejen rundt. Ikke kun når de kører på vejene, men også i selve produktionen. Alt sammen inden 2050. 

Vejen til målet har Toyota sat sig fast på skal køres med hybrid og netop hybridbilerne udgør allerede halvdelen af Toyotas salg herhjemme fordelt på otte forskellige modeller. Dog tæller flåden af hybriddrevne Toyotaer 34 på verdensplan og så findes en enkelt brintbil. 

Toyotas ambitiøse månebilsprojekt hedder Lunar Cruiser

Biler på månen

Selvom salget går strygende, holder Toyota sig som sagt ikke til biler alene og udvikler i stor stil robotter, selvkørende teknologier samt kunstig intelligens. Desuden har Toyota kastet sig over projektet med at fabrikere en bil, som skal køre ingen andre steder end på Månen. 

Med andre ord er Toyota et succesfuldt bilbrand i kraft af alt det de gør som faktisk ikke har særlig meget med biler at gøre. I hvert fald ikke de traditionelle af slagsen udstyret med forbrændingsmotorer. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...