Toyota Camatte57s
Toyota Camatte57s

Toyota-standen på legetøjsudstillingen var delt op i to områder. I det andet område kunne man tegne en tegning og få den vist digitalt på bilens LED-skærm på motorhjelmen.

Toyota udvikler legetøjsbil

Toyota leger med biler, men kun for børn

27. juli 2014 af Mikkel Thomsager

Det er ikke lige til at spotte, når man ser på Toyotas nuværende modelprogram, men den japanske bilproducent har faktisk en lang tradition for at lege med udviklingen af spøjse biler - også inden for legetøjsindustrien.

På en stor legetøjsudstilling i Tokyo i Japan har bilgiganten netop præsenteret en helt ny udgave af legetøjsbilen Camatte57s, som er den tredje legetøjsbil i serien. Den er bygget af aftagelige paneler, måler tre meter i længden, knap halvanden meter i bredden og en meter i højden, og den drives af en elmotor.

Det er to år siden, at første udgave af den anderledes legetøjsbil blev vist frem, men endnu flere elementer er siden tilføjet bilen, der nu vises i en tredje udgave.

Toyota Camatte57s
Toyota Camatte57s

Toyota-standen på legetøjsudstillingen var delt op i to områder. På det ene område blev Camatte legetøjsbilen vist frem uden karosseridele, så man let kunne se, hvordan de indre dele bevæger sig og fungerer, når man drejer på rattet og træder på speederpedalen.Legetøjsbilen er Toyotas forsøg på at bygge en bil, der når ud til en yngre målgruppe, der sammen med sine forældre kan dele glæden ved selv at tilpasse, designe og ikke mindst køre bil.

Camatte stammer i øvrigt fra japansk og betyder ”omsorg”, mens s’et er forbogstavet i det japanske ord Sawaru, der betyder at røre eller berøring. Navnet symboliserer omsorg for andre og for biler.

Gad vide, hvad det kunne blive til, hvis Toyota benyttede samme fremgangsmåde med deres gadebiler?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...