Per Petersen kalder den stadig for en Toyota Supra, men der er ikke meget Supra tilbage i hans vinderbil
Per Petersen kalder den stadig for en Toyota Supra, men der er ikke meget Supra tilbage i hans vinderbil© mmm.dk

Toyota Supra er Danmarks Hurtigste Bil 2010

Kåring fandt sted i Vandel i weekenden

6. juni 2010 af Mikkel Thomsager


I weekenden kårede Bil Magasinets søstermagasin, Vmax, Danmarks Hurtigste Bil, og det blev i år en Toyota Supra Mk IV med Claus Jørgensen bag rattet. I hvert fald hvis Danmarks Hurtigste Bil skal være af den indregistrerede slags.

Ved dette år race på den nedlagte Flyvestation Vandel var klasserne delt op i en for Streetcars, det vil sige gadebiler, som er indregistrerede på danske nummerplacer, og syv andre klasser for Outlaws og Unlimited cars, det vil sige biler, som ikke skal være indregistrerede, men gerne må være mere eller mindre ombyggede.

Blandt de ikke indregistrede biler var det igen Per Petersen, der vandt i sin Toyota Supra Mk III. Han satte den suverænt hurtigste tid for de 402 meter med 9,14 sekunder og med en udgangshastighed efter 402 meter på 248 km/t. Dog ikke i finalen, hvor han slog en anden meget dragsterlignende bil.

Danmarks hurtigste forhjulstrækker tilhører til gengæld Jesper Beyer, hvis Toyota Starlet-lignende bil blev noteret for en tid på 10,75 sekunder for de 402 meter. Senere kørte han endnu hurtigere under træning.

 Se alle resultater her og meget mere på vmax.dk her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...