Toyota vil give ny garanti på din gamle bil

"Toyota Relax" er Toyota's nye garantisystem, som også gælder for gamle modeller.

30. november 2021 af Mikkel Thomsager

Med en ny garantiordning lægger Toyota op til kamp om kunderne på en ny front.

Hidtil har garanti været et stærkt salgsparameter for Kia, der som det eneste mærke i Danmark tilbyder syv års garanti på sine biler. Nu topper Toyota den op til hele 10 år eller 160.000 km garanti, både Toyota og Lexus-modeller, og garantien gælder også gamle Toyota'er. 

Garantiordningen fordrer dog, at man får lavet foreskrevet service på et autoriseret Toyota-værksted. Hos Kia skal bilen blot til kontrol på et autoriseret Kia-værksted en gang om året.

Toyota Relax

Der er således ikke tale om en egentlig fabriksgaranti, men en særlig løsning, som Toyota kalder ”Toyota Relax”. Men ifølge Toyota selv, dækker ordningen næsten lige så godt som en fabriksgaranti.

Undtaget fra garantien er sliddele. For at klarlægge forskellen, fremhæver importøren bremserne som eksempel. Bilens bremsesystem består af kontrolenheder, sensorer, rør, ventiler, pumper og andre elektriske og mekaniske dele, som alle er dækkede af Toyota Relax.

Derimod er bremseklodser og bremseskriver sliddele, som løbende skal skiftes, ikke dækkede. Her skal man til gengæld overholde serviceforeskrifterne, og selv betale for udskiftning, når det er påkrævet.

Også til gamle modeller

Til gengæld gælder Toyota Relax både nye og gamle biler.

Kører man i en Toyota, der er under 10 år, og som har kørt under 160.000 km, kan man således få Toyota Relax, selv om den hidtil ikke er serviceret på et autoriseret Toyota-værksted – og også selv om service ikke er overholdt efter foreskrifterne. 

Det kræver blot, at man vender tilbage til Toyota-værkstedet, og får Toyota Relax aktiveret med et service, og så efterfølgende får lavet den foreskrevne service på et autoriseret værksted.

Toyota Relax er ikke en dansk ting. Garantiordningen er ved at blive rullet ud i hele Europa, og det forventes at være fuldt implementeret i alle lande i Europa i løbet af 2022. I Danmark træder Toyota Relax og Lexus Relax i kraft fra 1. december 2021.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...