2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid paris motor show 2018
2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid © Newspress

Toyota overvejer Camry: Kan den sælges i Danmark?

Camry er en storsælger i USA, og hybridversionen passer perfekt til danske virksomheder med en grøn profil. Toyota Danmark overvejer lige nu sagen

24. oktober 2018 af Steen Bachmann


Toyota Avensis er i al stilhed taget af programmet i Danmark, og kommer ikke tilbage. Den skal næste år erstattes af stationcarudgaven af den nye Corolla, der er næsten lige så stor, men mere moderne, sporty og med lavere forbrug og CO2-udslip.

Camry vender tilbage til Europa

Som erstatning for Avensis får vi efter 14 års fravær Camry tilbage til Europa. Den nuværende generation er en sedan udviklet primært til det amerikanske marked, der blev præsenteret i 2017 med tre benzinmotorer: En 2-liters, en 2,5-liters motor med elmotor og hybriddrivline, og en 3,5-liters V6. 

I 2019 kommer Camry Hybrid til Europa med drivlinen fra RAV4. Systemydelsen i Camry er 218 hk og forbruget er angivet til 26,2 km/l.

2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid
© Newspress 2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid

Kommer Camry til Danmark?

"Vi har ikke haft Camry i mange år i det vestlige Europa, men den har længe været en af de mest solgte biler i blandt andet USA. Det er endnu ikke besluttet, om Camry også introduceres i Danmark," siger pressechef Anders Tystrup fra Toyota Danmark.

"Vi gør os flere overvejelser. Danmark er jo lidt speciel sammenlignet med vores naboer, når vi kigger på bilmarkedet. Primært på grund af vores høje registreringsafgifter. Derfor kigger vi meget nøje på, hvordan markedet ser ud for de forskellige bilklasser – og i det konkrete tilfælde med Camry den mere luksuriøse del af firmabilsklassen." 

"Hvad er der af konkurrenter inden for samme kategori, hvordan klarer de sig, og ikke mindst hvordan ligger de prismæssigt? Det er mange forskellige ting, der spiller ind. Vi har et produkt, som også adskiller sig fra konkurrenterne, og som vi skal vurdere, om det kan tiltale danskerne både rent typemæssigt, designmæssigt, teknologisk, køredynamisk og selvfølgelig økonomisk. Så der er flere ting, der spiller ind," siger Anders Tystrup.

2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid
© Newspress 2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid
2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid
© Newspress 2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid

Toyota medgiver, at Camry ville kunne udfylde et hul i modelprogrammet efter produktionen af Avensis er stoppet. 

"Men også den nye Corolla stationcar, der kommer næste år og er blevet meget større med samme akselafstand som Avensis, ville kunne være med til at tage presset fra noget af den efterspørgsel, der givet vis vil komme fra kunder, der ville være i markedet for en Avensis," siger Anders Tystrup.

2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid
© Newspress 2018 Toyota Camry 2,5 Hybrid

2018 Toyota Camry Hybrid

Modellen blev introduceret i efteråret 2017 i nord- og sydamerika, Asien og Mellemøsten. I 2019 lanceres den i Europa.

Camry er bygget på samme platform som Prius, men har længere akselafstand. Fem sæder, forhjulstræk og trinløs CVT-gearkasse er standard.

Hybridversionen har benzin- og elmotor fra Toyota RAV4, og et lithiumbatteri, der ikke kan lades op hjemmefra. Bilen styrer selv systemet, hvis mål er at sænke forbruget.

Med en længde på 489 cm og en bredde på 184 cm er Camry næsten på centimeteren lige så stor som en Skoda Superb.

Det er endnu ikke besluttet om modellen kommer til Danmark.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...