toyota mirai

Vi er vilde med designet af Mirai, der på samme tid er tidløst, sexet og progressivt. Thumbs up til Toyota for det.

© Mathias Brandt

Test: Toyota Mirai er rigtig vellykket (men er der nogen der har set en brintstation?)

Toyota holder fast i idéen om brintbilen, som er elbilen, der kan optankes. Men det er et problem med kun tre tankstationer i Jylland

15. december 2021 af Mathias Brandt

Man kan til tider godt opleve en usund debat om elbiler og ikke mindst opladningsmuligheder. Livet med elbiler opleves i manges tilfælde rimelig uproblematisk, men der kan være situationer, hvor et optankningscenarie vil være at foretrække.

Det er her, brintbilen kommer ind i billedet. 

Bag rattet opleves den præcis som en elbil, hvor der blot kommer vanddamp ud af udstødningen, men den kan tankes præcis som en bil med forbrændingsmotor. 

Toyota har med den nye Mirai øget rækkevidden med 30 pct. sammenlignet med den første generation. Det er sket dels ved at øge kapaciteten i bilens brinttanke fra 4,6 til 5,6 kg, og dels gennem en mere effektiv brændselscelle, der producerer strømmen til bilens elmotor under kørslen.

400 km rækkevidde i Mirai

Under min testuge kørte den omkring 400 km på en optankning, hvilket aldrig gav mig nævneværdige udfordringer, men det kræver, at man bor tæt på en brinttankstation. 

Med blot fem stationer fordelt på København, Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg, er det ikke en selvfølge. 

Der er planer om at etablere flere brinttankstationer i fremtiden. 

toyota mirai

Der findes aktuelt fem brintstationer i Danmark. En i København, Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg.

© Mathias Brandt

Designet er, i mine øjne, en klar forbedring i forhold til forgængeren. Det samme gælder køreegenskaberne. Den nye Mirai er nemlig ufattelig komfortabel og støjsvag. Bagsædepladsen og ikke mindst bagagerummet er udfordret på grund af brinttankenes placering.

Læs også: Første elbil fra Toyota's nye undermærke

Toyota Mirai fra en halv. mio. kr.

Hovedelementerne i kabinen er en 12,3” stor centralt placeret touchskærm og et instrumentpanel, som er rettet mod føreren.

Toyota Mirai starter ved 499.990 kr., mens testbilen er pakket ind i højeste udstyrsniveau, H4. Her starter prisen ved 589.990 kr., men til den pris får du ting som 3-zonet fuldautomatisk klimaanlæg, digitalt bakspejl, førersæde med hukommelse, headup-display i farver, panoramaglastag, armlæn med touch-panel på bagsædet, sædevarme og ventilerede sæder både for og bag samt Toyota Teammate fuldautomatisk parkeringssystem.

Uanset hvilket udstyrsniveau man måtte vælge, er Mirai veludstyret. Kombineret med at den kan tankes som en almindelig fossilbil og et super højt komfortniveau, gør Mirai til et spændende bud på fremtidens transport – i hvert fald indtil batteriteknologi og infrastrukturen for elbiler bliver endnu bedre.

toyota mirai brint

Til trods for at Mirai er super moderne, opleves bilens infotainment-system ret gammeldags.

© Mathias Brandt

Toyota Mirai

Drivline Brændselscelle (brint), elmotor, baghjulstræk, 182 hk/300 Nm

Præstationer 
175 km/t Topfart
9,2 sek. 0-100 km/t
116 km/kg Forbrug
650 km Rækkevidde el

Mål og vægt 
498/189/148/292cm L/B/H/akselafstand
1.975/460/750 kg vægt/last/påhæng
272 liter bagagerum
245/45R20 dæk

Pris
499.990 kr. (testbil 589.990 kr.)
Årlig afgift 660 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...