Toyota GT 86 klar til rally

Rallyudgaven af baghjulstrækkeren kan købes som samlesæt for 589.000 kr. + moms

27. januar 2015 af Steen Bachmann

Toyota Motorsport har kørt test af GT86 CS-R3 rallybilen siden august, og er nu klar til de første etaper i international rally. Bilen vil blive leveret inden længe til de første private teams som samlesæt.

Det seneste udviklingsarbejde har forbedret performance i grus og på asfalt, og fokuseret på pålidelighed og stabilitet. Målet er lavere driftsomkostninger for konkurrenterne set over en hel sæson. CS-R3 har baghjulstræk og en tunet udgave af den 2-liters boxermotor uden trykladning fra gadebilen. Som udgangspunkt yder den konservative 235 hk, mens transmissionen er en 6-trins sekventiel ratbetjent gearkasse.

De første biler leveres lettere forsinket i maj, og Toyota giver introrabat på ca. 50.000 kr. Et komplet samlesæt med en CS-R3 i grus- eller asfalt specifikation koster €79.000 (589.000 kr.) ekskl. moms.

Kittet omfatter et GT86 chassis, karrosseri, drivline og alle komponenter, der skal bruges for at bygge en køreklar rallybil. Bilen vil blive homologeret til FIA R3 og vil kunne deltage i alle nationale og internationale rallyserier inklusive World Rally Championship.

Toyota GT86 CS-R3 debuterer i Rally Niedersachsen i Tyskland 4. juli.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...