Toyota Urban Cruiser: 3 stjerner
Toyota Urban Cruiser: 3 stjerner© bilmagasinet.dk

Toyota dumper i crashtest

Fejl på airbag gav Urban Cruiser tre stjerner

25. november 2009 af Mikkel Thomsager

Toyota Urban Cruiser må højst overraskende nøjes med tre ud af fem stjerner i Euro NCAP's seneste uafhængige crashtest, der blev offentliggjort i dag. De sidste tre biler, Toyota har har fået testet af EuroNCAP, har alle fået fem stjerner, hvorfor det er usædvanligt, at Urban Cruiser kun får tre. Toyota er da også alt andet end tilfreds med resultatet.

Den lave stjernevurdering skyldes en dårlig pæletest. Det er den test, hvor bilen skubbes sidelæns ind i pæl. Under testen blev dummy-chaufførens hoved ikke beskyttet tilstrækkeligt fordi hovedairbag ikke udløste korekt. Det trak så meget ned, at det samlede resultat endte på tre stjerner.

Toyota var den eneste af 12 biler, EuroNCAP har testet i denne ombæring, som måtte nøjes med tre stjerne. Minibilen Chevrolet Spark, som endnu ikke er introduceret i Danmark, nøjedes med fire stjerner, da ESC-system ikke er standard på alle markeder. Det bliver det dog sandsynligvis i Danmark, hvor Spark introduceres efter nytår.

Ud over sikkerheden har EuroNCAP's vurdering også en økonomisk betydning i Danmark, hvor en femstjernet vurdering giver en reduktion i registreringsafgiften, hvorved bilen udsalgspris bliver lavere.

Se alle EuroNCAP's testresultater her.

Se Toyota Urban Cruisers crashtest her© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...