Toyota Corolla vender tilbage til Danmark

Efter 12 års fravær vender Toyota Corolla tilbage til det danske marked. Det betyder også et farvel til Auris, som fra næste år må lade livet

28. august 2018 af Mathias Brandt

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Efter 12 år med Auris ændrer Toyota til næste år navnet på sin populære model til Corolla i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation. Navneskiftet sker som led i en større ensretning af modelnavne på bilmodeller, der sælges over hele verden.

Den helt nye Corolla vil i Danmark kunne fås enten som hatchback eller som stationcar med tilnavnet Touring Sports. Navneændringen sker som led i en større ensretning af navne på globale Toyota-modeller.

Corolla produceres i dag allerede i en sedan-udgave til visse lande i Europa, men har ikke været markedsført i Danmark de seneste år. Alligevel er navnet fortsat bredt kendt. Corolla udmærker sig stadig ved bl.a. at være verdens mest solgte bilmodel gennem tiden med et samlet salg på over 45 millioner biler, siden første generation så dagens lys i 1966.

Nye hybridvarianter 

Det er altså en tung arv, den helt nye Corolla, der finder vej til Danmark næste år, skal løfte. Heldigvis tyder alt på, at den nye generation er i stand til at løfte meget mere end Corollas traditionelle dyder. For udover høj kvalitet, driftsikkerhed og pålidelighed byder den nye Corolla også på et skarpere design, forbedrede køreegenskaber og flere hybridmotorer at vælge imellem. Toyota har derfor aldrig haft et stærkere kort i den kompakte mellemklasse.

Lad dig ikke snyde af, at der står Auris på nummerpladen af denne Toyota. Dette er nemlig sådan den nye Corolla kommer til at se ud. 

Bygges på fælles platform

I dag bliver Auris hatchback, Auris Touring Sports og Corolla Sedan bygget på tre forskellige platforme. Men når den helt nye generation af Corolla triller ud på vejene til næste år, sker det altså under det samme modelnavn for de tre modelvarianter og på en ny fælles platform baseret på Toyotas TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis.

Det betyder blandt andet at den nye Corolla får et lavere tyngdepunkt og deraf følgende forbedrede køreegenskaber. Samtidig får den nye Corolla et skarpere design, og det er nu muligt at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af en 1,8-liters med 122 hestekræfter eller en 2.0-liters med hele 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste hybridteknologi, der blandt andet er kendt fra Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el over kortere afstande ved hastigheder helt op til 110 km/t.

”Der er ikke noget bedre tidspunkt at genintroducere Corolla-navnet for vores hatchback og stationcar end ved introduktionen af den helt nye generation til næste år. Navnet er legendarisk, og vores nye produkt skarpere end nogensinde før. Vi har således store forventninger,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Stationcar-udgaven af den nye Corolla med navnet Corolla Touring Sports får verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show. Her vil den stå side om side med hatchback-udgaven – begge som hybrid. Danske priser er endnu ikke offentliggjort. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...