Toyota Corolla Cross front

Toyota fortsætter deres crossover-mani

Toyota har netop løftet for endnu en crossover i modelprogrammet. Navnet er Toyota Corolla Cross og den kommer til Danmark i 2022.

4. december 2021 af Emma Steensen

Ikke et facelift

Lidt som at Toyota Yaris Cross faktisk er en helt ny model og ikke blot en højbenet Yaris, så er Toyota Corolla Cross også en helt ny og selvstændig model. Tidligere Corolla-modeller tæller blandt andet en hatchback og en stationcar og nu kommer altså en vaskeægte SUV anstigende til festen.

Midt mellem C-HR og RAV4

Den nye SUV fås med enten forhjulstræk eller firhjulstræk af den intelligente salgs, som også er at finde i den større RAV4. Corolla Cross placerer sig mellem Toyota RAV4 og den mindre C-HR når det kommer til størrelse. Med syv centimeter mere i længen, seks centimeter i højden og tre i bredden i forhold til C-HR, præsenterer Toyota Corolla Cross altså et mere rummeligt og praktisk udgangspunkt. 

Toyota selv udtaler, at den nye model skal henvende sig til den aktive og kompromisløse familie, der vægter praktikalitet og komfort højt. 

Toyota Corolla Cross profil

Ny hybridteknologi

I alt har Toyota arbejdet sig op på 25 års erfaring med hybridteknologi, og det kommer nu Toyota Corolla Cross til gode. Tiden er kommet til den femte generation af Toyotas selvopladende hybriddrivlinje, hvilket resulterer i mere mere kraft, større moment og flere hestekræfter. Efter sigende skulle den nye teknologi også være mere effektiv og bidrage til øget køreglæde. Om det er sandt, må vi vente med at finde ud af, til vi selv kommer bag rattet. 

Toyota Corolla Cross bagfra

Fordele ved 5. generation

Hybridbatteriet som drivlinjen er bygget op omkring blevet 40% lettere, og har samtidig en højere kapacitet sammenlignet med et lignende batteri fra Toyota's fjerde generation af hybridteknologi.

I den forhjulstrukne Corolla Cross ligger en 2.0 liters benzinmotor og en elmotor, der tilsammen yder 197 hk. Det bliver til 13 hk mere end i det tilsvarende system fra fjerde generation. 

Den firehjulstrukne version yder hverken mere eller mindre end dens forhjulstrukne søster, til gengæld sidder en ekstra elmotor på bagakslen og driver baghjulene frem, når der er behov for det. Det øger vejgreb og dermed også sikkerhed. 

Toyota Corolla Cross

Indvendigt veludstyret

På indersiden byder den nye Toyota Corolla Cross på et digitalt cockpit med en 12,3 tommer skærm placeret foran føreren. En ekstra skærm på 10,5 tommer med touch sidder midt i instrumentbordet og giver adgang til integreret navigation med live opdatering af trafikken, trådløs Applecar Play og Android Auto og over-the-air update hvilket betyder at softwaren kan opdateres automatisk og trådløst uden at skulle forbi en Toyota-forhandler. 

Dørene og klimaanlægget kan desuden fjernstyres ved hjælp af Toyotas gratis app MyT, hvor man blandt andet også kan se hvor bilen holder parkeret. 

Toyota Corolla Cross interiør

Øget sikkerhed

Sikkerhedsmæssigt byder Toyota Corolla Cross også på opdateringer. Den fås fx med den nye T-Mate pakke som er en kombination af Toyota Safety Sense og en række andre køre- og parkeringssystemer. Udover de faste features kommer Corolla Cross' sikkerhedspakke til at indeholde en accelerationsbegrænser ved lave hastigheder, en vejkrydsassistent der holder øje med krydsende trafik og automatisk nødstop i tilfælde af at føreren mister bevidstheden.

Desuden indeholder T-Mate-pakken også  Blind Spot Monitor, Safety Exit Assist og Toyota Teammate Advanced Park, hvoraf den sidste indebærer, at bilen selv parkerer eller kører frem fra parkeringspladsen, uden at føreren er i bilen. 

Afslutningsvis er værd at nævne en ekstra airbag i kabinen mellem fører og passager, som skal forhindre, at de påfører hinanden skader i tilfælde af kollision. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...