Toyota Camry Hybrid CVT sedan priser beskatning leasing

Toyota Camry er højspændt i dansk comeback

Toyota Camry er hos de danske forhandlere i maj. Vi triller en tur i sedanen med hybridmotor, og fortæller dig om priser, beskatningsgrundlag og leasing

25. april 2019 af Frederik T. Frey

Hvor er vi?

Toyota Camry er næsten klar til at møde dansk asfalt – men første tur bliver kørt i Kroatien, der byder på lun og tør asfalt. Bil Magasinet var inviteret til testkørsel af Toyota Danmark.

Hvad er nyt?

Toyota Camry har holdt en pause fra Danmark siden 2004. På andre markeder har modellen kørt videre, så der er mildest talt sket en del, siden de danske forhandlere senest havde den store sedan på salgslisten.

Vigtigst af alt er, at Camry nu udelukkende fås som hybridbil i Danmark – hvilket giver god mening, hvis man kigger på Toyota's salgsdata. I 2018 solgte Toyota's danske forhandlere 16.159 personbiler, hvoraf 8.993 var hybrider – det er vel over halvdelen! 

Drivlinjen er løftet har den højere RAV4, men ulig SUV'en fås Camry udelukkende med forhjulstræk. Benzinmotoren med fire cylindre er på 2,5 liter, og spiller sammen med en elmotor på 118 hk, der får sin strøm fra et batteri placeret under bagsæderne. Den samlede systemydelse er 218 hk, der via en trinløs e-CVT-gearkasse finder vej til asfalten gennem forhjulene. 

Ligesom de fleste andre hybrider fra Toyota er Camry en konventionel hybridbil uden mulighed for at lade strøm på batteriet fra en stikkontakt eller ladeboks.

Toyota Camry Hybrid CVT sedan forfra forende grå front krom priser beskatning leasing

Toyota Camry har ikke været på det danske marked siden 2004...hvor det "bare" lykkedes at sælge otte biler det sidste år inden exitten.

Forbruget ved blandet kørsel er 18,9 km/l ifølge WLTP-målingen, og det til trods for at Camry med en nul til 100 km/t-tid på 8,3 sekunder ikke er en dovenlars. Den årlige ejerafgift er 1.080 kr.

En detalje er, at den nye Camry ikke tilbydes med anhængertræk, hvilket er en mulighed på RAV4, som Camry deler motor, drivline og platform med.

Veludrustet Camry

Udviklingsarbejdet med Camry har bl.a. fokuseret på raffinement og udglatning af ubehagelige vibrationer. Nye støddæmpere samt bøsninger ved alle samlinger i hjulophæng er en del af opskriften, ligesom en motormontering, der via fire monteringspunkter fikserer blokken og sikrer minimal vibration, når hybridsystemet skiftevis starter og standser forbrændingsmotoren.

Udstyrsmæssigt virker Camry på det danske marked veludrustet. Udstyrsniveauerne kommer i fire trin, hvoraf det laveste, H2, bl.a. omfatter 17” alufælge, adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, 2-zonet klimaanlæg samt touchskærm på syv tommer med integreret DAB+-radio og bakkamera. Udvendigt har billigste Camry LED-teknologi i for-, bag- og bremselygter.

Toyota Camry Hybrid CVT sedan grå bagfra bagende hæk krom priser beskatning leasing

Toyota Camry Hybrid kommer til Danmark i løbet af maj måned til priser fra 379.990 kr.

Hvem er konkurrenterne?

Den nye Toyota Camry Hybrid falder ned i den mellemstore sedanklasse. Her er VW Passat den ubestridte konge, men da de færreste biler er sammenlignelige på samtlige punkter, kan både Renault Talisman, Ford Mondeo 2,0 Hybrid (ja med elektrificering ligesom Toyota'en) og Skoda Superb betragtes som konkurrenter, hvis man er på jagt efter en rummelig sedan.

Hvad koster Toyota Camry?

Toyota Camry ruller ud på kryds og tværs af landet til i alt 69 udsalgssteder fordelt på 25 forhandlere i løbet af maj.

Priserne starter ved 379.990 kr. for en Toyota Camry Hybrid H2.

Prisoversigt

Toyota Camry Hybrid H2379.990 kr.


Toyota Camry Hybrid H3
399.990 kr.

Toyota Camry Hybrid H3 Executive449.990 kr.

Toyota Camry Hybrid H4499.990 kr.

Beskatningsgrundlag

Toyota Camry Hybrid H3329.990 kr.

Toyota Camry Hybrid H3 Executive349.990 kr.

Toyota Camry Hybrid H4399.990 kr.

Privatleasing

Toyota Camry Hybrid H3udbetaling: 14.995 kr. Md. Ydelse: 4.395 kr.

Toyota Camry Hybrid H3 Executiveudbetaling: 14.995 kr. Md. Ydelse: 4.995 kr.

Toyota Camry Hybrid CVT sedan grå lædersæder automatgear kabine interiør priser beskatning leasing

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...