Toyota Camry 2019

Toyota Camry gør comeback i Danmark

Efter 14 års pause vender verdens mest populære model i firmabilsklassen, Toyota Camry, tilbage til Danmark. Det sker med en helt ny generation med hybridteknologi

21. november 2018 af Mikkel Thomsager


Med et årligt salg på over 700.000 biler på verdensplan markerer Camry sig som verdens mest populære model i firmabilklassen. Siden første generation af Camry så dagens lys i 1982 er der solgt over 19 mio. eksemplarer af Toyotas luksuriøse model i firmabilklassen.

Da markedet for de store mellemklassebiler faldt kraftigt i slutningen af 00’erne, valgte Toyota i Danmark dog at tage Camry ud af programmet, men fra næste år, hvor en ny generation af Camry er klar, indtager den store Toyota atter Europa og dermed også Danmark.

Hybriddrivline med 2,5-liters benziner

Det sker, som hver gang Toyota introducerer en ny model, med udgangspunk i hybridteknologi. Den nye Camry får således en ny 2.5-liters benzinhybridmotor med 218 hk.

Mens konkurrenterne har travlt med at introducere opladningshybrider, stiller den nye Camry i første omgang med en opladningsfri løsning, der automatisk oplader hybridbatteriet under kørslen. Det gør, at en stor del af kørslen kan foregå på ren el. 

Det er med til at sikre en brændstoføkonomi på 23,8 km/l efter den nye WLTP-målemetode omregnet til NEDC2-tal. Ikke desto mindre overstås de første 100 km/t på 8,0 sekunder.

Camry tager over for Avensis

Introduktionen af Camry i Europa skal formentlig ses i lyset af, at Avensis-modellen er udgået af produktion, hvilket ind til videre gør den nye Corolla til den største familiebil i Toyota-programmet.

Designet af den nye Camry lægger sig op af Toyotas øvrige modellen med front X-design med brede, smalle LED-forlygter. Trods sin størrelse sørger tag og hoftelinje for, at bilen visuelt trækkes mod jorden, og dermed give indtryk af, at være mindre end den reelt er.

Masser af luksusudstyr

Indvendig benytter Camry samme fine finish-løsninger med blandt andet satin-look som i Toyota C-HR, men med ekstra udstyr som 10” headup-display i forruden, 7” skærm i instrumentbrættet foran føreren og en 8” trykfølsom skærm i midterkonsollen med den seneste udgave af Toyotas Touch 2 multimediesystem.

Ved bagsædet fås det klapbare midterarmlæn med mulighed for betjeningspanelskærm til både sæder, klimaanlæg og multimediesystem.

Den nye Camry er 488 cm lang og bagagerummet sluger 524 liter. Den er udviklet på den samme "GA-K" platform som den kommende, nye Toyota RAV4.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...