Toyota Aygo X 2021 Aygo X Prologue
© Toyota

Mød Toyotas helt nye mikrobil

Mød Toyota X Prologue: En crossover i mikrobilsklassen, der skal afløse mikrobilsklassen, som vi kender den

17. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Mikrobil på stylter

Toyota har de seneste år været i gang med en sportslig omvæltning af deres modelprogram. Om det er omdøbningen af Auris til Corolla eller udgivelsen af den nye Yaris eller GR Supra, så er Toyota i færd med at ændre forestillingen om mærket. Efter et vellykket generationsskifte af Yaris, kommer turen nu til den næste, naturlige følger: Aygo. Toyota har fremvist Aygo X Prologue, som er et designkoncept af den kommende Aygo X.

Den nye Aygo X er en helt ny bil, opbygget på base af den samme platform, som Yaris også er bygget på. Hovedformålet med den nye Aygo er naturligvis at tilføje ekstra sportslighed til Toyotas succesfulde mikrobil:

"Sjov og leg har altid været Toyota Aygo's sjæl. Nu har vi bare tilføjet en smule krydderi til dennes DNA,” siger Lance Scott, Design Direktøren for Toyotas designcenter i Europa, ED2 i en pressemeddelelse.

Toyota Aygo X 2021 Aygo X Prologue
© Toyota

Den skal være sjov at køre

Toyota har fokuseret maksimalt på design-delen af Aygo X Prologue. Den første annoncering kommer uden overvejelse af drivline, vægt og pladsforhold. Her er udelukkende tænkt på det signal, Aygo X sender, når man ser den på gaden.

"Det skal være nemt at se, at bilen er nem at manøvrere i byens miljø," siger Ken Billes, der har ansvar for det ydre design af Aygo X Prologue. ED2 har placeret fokus på, at bilen skal se ud som om, den er sjov at køre. Som eksempler på dette, er hjulene placeret langt ude i kanterne af bilen, og de såkaldte 'hofter' er accentueret. På Aygo X Prologue har designerne også gjort en dyd ud af, at montere GoPro-lignende actionkameraer dér, hvor der alligevel skulle sidde kameraudstyr.

Toyota Aygo X 2021 Aygo X Prologue
© Toyota

Smag til med krydderi

Under den digitale fremvisning af Aygo X Prologue, talte også Otawara Momoko, der er ansvarlig for farve og lakering på Aygo X. Hun fortalte, at der også i farven er tænkt over, hvordan man kunne tilføje ekstra pift til Aygo.

"Vi har arbejdet med krydderier, når det kommer til farver i dette projekt. Der var meget frem-og-tilbage omkring hvilke krydderier, men i sidste ende ankom vi ved fire forskellige smage: Chili, Ingefær, Peber og Wasabi," sagde Otawara. Som med Yaris, er der arbejdet i tofarvede bemalinger med Aygo X. Aygo X Prologue figurerer i en tofarvet variant af 'Chili', der ifølge Toyota er den stærkeste af alle krydderierne. 

Toyota Aygo X 2021 Aygo X Prologue


© Toyota

Bliver Aygo en livsstilsbil?

Om det er brugen af krydderi til maling, eller om det er integrationen af action-kameraer som parkeringshjælp, så er det tydeligt, at designerholdet fra ED2 har fået lov at løbe løbsk i dette projekt. Det har givet en bil, hvori designet kan diskuteres og undersøges meget, og hvori det også trækker det største læs, rent indtryksmæssigt.

Naturligvis ventes ting som interiør, motorisering og pris endnu, men i de indledende tanker kan det virke som om, at Toyota Aygo er gået fra at være en halvkedelig, praktisk mikrobil til at være en livsstilsbil, der har bedre forudsætninger for at indfri Toyotas løfte om en bil, der er sjov at køre.

Toyota Aygo X 2021 Aygo X Prologue

Fra nogle vinkler ligner Toyota Aygo X sig selv. Formen på bagklappen er meget lig den nuværende generation.

© Toyota

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...