Toyota 2000gt moderne genopfundet elbil
© TUGBOTZ

Se 3D-grafikken: Designer giver vildt bud på ny James Bond-bil

En inspireret designer har svaret på det helt rigtige spørgsmål: Hvad nu, hvis Toyota byggede den legendariske 2000GT i dag?

8. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Mød Toyota 2000GT Hommage

Det Indo-tyske designfirma TUGBOTZ har, ligesom mange andre, holdt øje med Toyotas seneste udviklinger. Det startede tilbage i 2012 med FRZ-86-platformen. I mange markeder har Toyota genindført Corolla-navnet, fremfor Avensis. Sidste år lancerede de så Supra, og senest har de taget fat i den kommende kultbil, GR Yaris.

Det er altså på tide, for alvor at kigge tilbage til Toyotas sjove, sportsinspirerede rødder. Det er præcis, hvad den indiske designer, Nirmit Soni, tænkte, da han tegnede de første tegninger:

Toyota 2000gt moderne remake elbil

Toyota 2000GT 'Hommage', som Soni tegnede den

© TUGBOTZ

"Min mening var ikke, at genskabe Toyota 2000GT, for det ville aldrig blive lige så godt."

I stedet ville Soni genopfinde den legendariske racerbil, men bruge moderne teknik og design. Præcis på samme måde, som Toyota selv har gjort med den nye Supra. 

Derfor gør designkonceptet blandt andet brug af elmotorer i stedet for forbrændningsmotorer.

For det første, så har bilen afskaffet den lange snude, som 2000GT var kendt for. Men selvom skærmene er skubbet længere ud end på originalen, så har bilen bibeholdt de 'hofter' over hvert hjul, der også findes på originalen. 

I kofangeren finder man de store lygtehuse med én, rund lygte i hver. Det stemmer overens med originalen, men formen er blevet mere aggressiv og vinklet, for at afspejle nutidens normer.

Toyota 2000gt moderne remake elbil

Sandeep Dasari, som også er ansat på TUGBOTZ, har udviklet den digitale 3D-model, der fremgår på billederne.

© TUGBOTZ

Det sjove startede her

Udover at figurere som cabriolet i James Bond-klassikeren "You Only Live Twice", så har Toyota 2000GT også en veldokumenteret succes indenfor motorsport. Med 13 FIA-rekorder i 1966, og flere langdistancesejre i Japan under bæltet, var bilens relativt korte liv en succes.

Også uden for Japan klarede bilen sig godt: Carroll Shelby (Ja, den Carroll Shelby,) hentede tre styks til USA i 1968, hvor de sejrede mod blandt andet Porsche 911'ere.

Så selvom det er fristende at genopfinde Bond-bilen, så er det startskuddet til Toyotas interesse i sjove biler, der vægter mest for Sino. Derfor skal bilen også bemales som en af de racerbiler Shelby lavede i 1968: Scooter Patricks #33.

Toyota 2000gt moderne remake elbil

De dobbelte, runde baglygter er også et vink til originalen.

© TUGBOTZ

Men... En Bond-bil med el..?

Hvad synes du selv om Sinos 'Hommage'? Er det dommedag og helligbrøde, eller er det en velkommen fremtid?

Se flere billeder af 3D-renderingen nedenfor:

Toyota 2000gt moderne remake elbil
© TUGBOTZ
Toyota 2000gt moderne remake elbil
© TUGBOTZ
Toyota 2000gt moderne remake elbil
© TUGBOTZ
Toyota 2000gt moderne remake elbil
© TUGBOTZ

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...