Toyota Mirai taxi
Toyota Mirai taxi© Pamala Juhl

Praj en brinttaxi i København

Pointen med de nye Toyota-taxier er, at de kun udleder vand

1. maj 2019 af Bil Magasinet


Tirsdag blev otte brinttaxier lanceret på Refshaleøen, et af Københavns udviklingsområder. 

Transport- Bolig- og Bygningsminister, Ole Birk Olesen, var med til at markere lanceringen af de otte nye brinttaxier, som fra nu af vil køre i de københavnske gader. 

Til eventet overrakte administrerende direktør for Toyota Danmark, Frank Okoisor, nøglerne til Haydar Shaiwandi, CEO for taxiselskabet DRIVR. 

Ministeren kørte brinttaxi

Efterfølgende sparkede Transportminister Ole Birk Olesen dæk på brintbilen, inden han, som den første passager, blev kørt tilbage til ministeriet i én af brintbilerne. 

”Det er ikke første gang, jeg kører i taxi, men jeg synes alligevel, denne tur er en ny første gang; fordi det er noget særligt at vide, at man kan køre i taxi midt inde i byen uden at forurene. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu kommer nulemissionstaxier på vejene i København,” siger Ole Birk Olesen (LA). 

© Pamala Juhl

”Brinttaxierne bidrager aktivt til bekæmpelsen af luftforureningen, fordi de ikke udleder andet end vand. Samtidig giver den støjsvage motor en behagelig køreoplevelse for både chauffør og passager. Det vil være med til at vise danskerne, at man sagtens kan få både mobilitet og komfort, og samtidig kan tage hensyn til klima og miljø,” siger direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen.

Det er bl.a. gennem støtte fra Transportministeriet og H2ME-initiativerne, at de klimavenlige biler nu bliver tilgængelige for alle de københavnske taxipassagerer. 

Brint er ideelt til kørsel i byen

Fra organisationen Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) siger direktør Bart Biebuyck: 

”Brint er det ideelle brændstof til taxikørsel, da det giver brinttaxierne en stor rækkevidde mens optankningen med brint hos en brinttankstation kun tager tre minutter. Derudover har brintdrevne biler ingen udledninger bortset fra vand, som gør brintbiler til den ideelle løsning for at mindske forurening i byerne. Jeg håber på, at vi kommer til at se mange flere brinttaxier i Danmark og Europa.”

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...