Toyota Yaris hvid 2020


© Toyota

Ny Toyota Yaris scorer flot i ny crashtest

Toyota Yaris er den første minibil, der smadres i en ny skrap crashtest, under det uafhængige testorganisation EuroNCAP

16. september 2020 af Mikkel Thomsager

Toyota Yaris imponerer Euro NCAP

Som du kan læse her, var Bil Magasinets Søren Juul ganske begejstret, efter sin første tur i den nye Toyota Yaris, og nu er der endnu en grund til at vælge Yaris i minibilklassen. 

Den uafhængige crashtest institution EuroNCAP har netop givet Yaris de maksimale 5 stjerner, og det i en ny, udvidet crashtest, som strammer kravene til stjernetildelingen.

Det er fjerde generation af Toyotas Yaris, der, som den første, er testet i ny frontal offset-test, der erstatter den, der tidligere frontalttest, hvor bilen blev ramt frontalt midt på, som er brugt siden EuroNCAP-programmet startede i 1997.

2 x 50 km/t mod hinanden

I den nye test, kører bilen med 50 km/t ind i en 1,4 tons tung barriere, der tilsvarende bevæger sig med 50 km/t mod bilen, som den rammer 50 procent af fronten på. Tidligere stod barrieren stille, og bilen blev ramt midt på.

Det 5-stjernede resultatet skyldes også, at Yaris er den første minibil, der har centerairbag placeret mellem forsæderne, som netop beskytter forsædepassagererne ved side og off set crashes.

Generelt klarer Yaris 2020 sig godt i hele crashtesten mange elementer.

Heruden følger artikel fra juni 2020 om prissætning af den nye Toyota Yaris

Ny Toyota Yaris er klar!

Den nye Toyota Yaris, introduceres i Danmark til september, og det sker med en skarp pris, der vil sætte konkurrenterne i minibilklassen under pres. Priserne starter nemlig ved blot 129.990 kr.

Hybridudgaven, som er en traditionel hybrid uden mulighed for ekstern opladning, har hidtil været en storsællert i Yaris-programmet, hvor versionen har stået for halvdelen af salget. I den nye version starter den ved 165.990 kr. dog med højere udstyrsniveau, og det er fortsat den, Toyota Danmark forventer sig mest af.

Synes du, en Toyota Yaris er lige til den kedelige side, så læs vores første test af dens ret så vilde broder, GR Yaris, lige hér!

Toyota Yaris rød 2020

Yaris Hybrid bliver storsællert

Billigste variant af Toyota Yaris har en 1,0-liters benzinmotor på 72 hk til 129.990 kr. På programmet er også en 1,5-liters benzinmotor på 116 hk. Toyota forventer dog igen, at storsælgeren bliver hybridversionen, som i billigste variant stiller med klimaanlæg, 7” centerskærm med trådløs opkobling, og Toyota's sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense, som i Yaris Hybrid inkluderer aktiv fartpilot, vejbaneassistent, og Yaris bliver den første bil i minibilklasse, der fås med airbag mellem forsæderne!?! Jep, det er ikke løgn...

Toyota Yaris 2020

Yaris Premier Edition: To-tonet lak

Toyota introducerer Yaris i Danmark i en særlig udgave kaldet ”Premier Edition”, der kendes på sit totonede lak med sort tag, 17” alufælge, og interiør med røde syninger og sportssæder med indtræk.

Derudover er den udstyret med 8” multimedieskærm, LED-for og baglygter, akustisk lyddæmpende forrude til 239.990 kr.

Priser på Toyota Yaris

  • Yaris 1,0-liter benzin på 72 hk 129.990 kr.
  • Yaris 1,5-liter hybrid 165.990 kr.
  • Yaris Hybrid H3 "Premier Edition" 239.990 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...