Ny Toyota Prius får firehjulstræk

En ny og opgraderet udgave af verdens første hybridbil, Toyota Prius, er netop blevet afsløret på den internationale biludstilling, Los Angeles Auto Show. Nu kan den fås med intelligent firehjulstræk

29. november 2018 af Mathias Brandt

Siden lanceringen af verdens første masseproducerede hybridbil, Toyota Prius, i 1997 har den Prius været miljøforkæmpernes fortrukne transportmiddel.

Den nye Toyota Prium har ikke pillet ved det grundlæggene princip, hvor Prius er selvopladelig, men det forventes også, at den nye Prius kommer som plug-in-hybrid. Den nye udgave af Prius bliver samtidig den første Toyota med mulighed for et nyt elektronisk firehjulstræk. Toyota kalder systemet ’Hybrid AWD-i’.

Firehjulstræk i Toyota Prium

Det nye system benytter en ekstra elmotor til at skabe ekstra træk på baghjulene efter behov. Hybrid-firehjulstrækket er bygget til automatisk at træde til ved hastigheder mellem 10 og 70 km/t., hvis bilens sensorer registrerer nedsat eller direkte dårligt vejgreb som følge af enten sneglatte eller våde veje.

Der er altså ikke tale om en helt ny Prius, men derimod et facelift af den eksisterende Prius. Måden du kender den nye fra den gamle er et sæt nye skarpere, LED-forlygter, der lyser et bredere felt af vejen op. Bagtil sørger helt nydesignede baglygter med ny lyssignatur for, at bilen visuelt skiller sig ud fra forgængeren

Den faceliftede Prius vil blive introduceret i løbet af 2019.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...