Ny brintbil kan køre 1.000 km på en fuld tank og fungerer som et rullende kontor

Toyota kommer med deres bud på den perfekte brintbil. Du får fordelene af en elbil, men den kan tankes på 3 min.

23. oktober 2017 af Mathias Brandt

Ingen udledning af CO, en rækkevidde på 1.000 km og en optankningstid på tre minutter. Der er, hvad den nye brintkonceptbil fra Toyota med navnet Fine-Comfort Ride har at byde på. Når man dertil lægger en accelerationstid på kun lidt over 5 sekunder fra 0-100 km/t. og et futuristisk interiør, er den luksuriøse, forureningsfrie og komfortable bilpakke for alvor fuldendt.

Den internationale biludstilling i Tokyo løber snart af stablen, og her er Toyota flere nyheder med. Dette er nok en af de mest interessante. I må ikke spørger os, hvem der har fundet på dette mærkelige navn ”Fine-Comfort Ride”, som mest af alt lyder som overskriften på en tivivlsom brugbilsannonce. Godt navn eller ej, er det den japanske bilfabrikants bud på en helt forureningsfri brintbil i den luksuriøse klasse med fokus på komfort og lav udledning af CO.

Med den nye konceptbil udvider Toyota perspektiverne for fremtidens brintbil. Toyota har forsket og udviklet inden for brintteknologier i over 20 år og introducerede for to år siden i Danmark verdens første dedikerede brintbil Mirai, der betyder fremtid på japansk. Fine-Comfort Ride konceptbilen er endnu et stort skridt på Toyotas brintrejse i fremtiden.

Optankning på tre minutter

Ligesom Mirai udleder Fine-Comfort Ride brintbilen hverken CO, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler. Det eneste, der kommer ud af udstødningen er rent vand. Rækkevidden for konceptbilen er op til 1.000 km ifølge den japanske testcyklus, og det tager kun omkring tre minutter at tanke bilen op med brint, hvorefter det er muligt at køre nye 1.000 km.

En brændselscelle sørger løbende for at producere strøm til brintbilens elmotor, som yder 310 kW, hvilket svarer til 416 hk.

Accelerationstiden er nede på 5,4 sekunder fra 0 til 100 km/t., og topfarten er 220 km/t. – stadig med rent vand som eneste spildprodukt under kørslen.

.


Udover hensynet til klimaet og miljøet har Fine-Comfort Ride også fokus på, at køreoplevelsen skal handle om andet end blot, hvilken motor der ligger under motorhjelmen. Navnet Fine står for ”Future IN Electrified Vehichle”, der oversat til dansk betyder ’fremtid i et elektrisk køretøj’. Det skal signalere den nydelse og komfort, som Toyota mener er synonym med den nye konceptbil. Fine-Comfort Ride skal nemlig også ses som et forsøg på at skabe et komfortabelt rum for transport, der på alle måder optimerer køreturen, så den bliver mere end bare en køretur.

Sæderne er lavet med henblik på, at bilen kan fungere som kontor for både enkeltpersoner og flere. Dermed forsøger bilen også at lette overgangen mellem arbejde og transport, og den kan nærmest fungere som et mødelokale på hjul. Fra både fører- og passagersæderne er der fri adgang til den kunstigt intelligente agent (AI-agent), som forsyner alle i bilen med relevant information via skærme i både sæder og ruder, og som tilpasser sig efter hver enkelt persons adfærd og humør i bilen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...