Toyota Prius Plug-In Hybrid
Toyota Prius Plug-In Hybrid© Søren Juul

Køb en Prius Plug-In Hybrid, og få to års gratis strøm

Toyota har fået gang i salget af opladningshybriden, og tilbyder gratis strøm i samarbejde med Clever. Har du 25 km på arbejde, kan du dermed køre gratis i to år

30. oktober 2018 af Steen Bachmann


Prius har været på markedet som almindelig hybrid med benzin- og elmotor siden 1997, og i sommeren 2018 kom den for første gang også som opladningshybrid i Danmark.

Prius Plug-in har en 1,8-liters benzinmotor uden trykladning, en elmotor på forakslen og en ekstra elmotor bygget sammen med benzinmotoren. I praksis kan den køre op mod 50 km kun på strøm, så har du mindre end 25 km til job, kan du bruge den som en elbil. 

Energiselskabet Clever tilbyder normalt en hjemmelader med ubegrænset ladning til 299 kr./mdr., men lige nu tilbyder de at refundere alle dine udgifter til strøm de første to år i forbindelse med køb af en Prius Plug-In.

Kører du kun på el, slipper du dermed helt for udgifter til energi og brændstof de første 24 måneder.

Toyota Prius Plug-In Hybrid
Toyota Prius Plug-In Hybrid


Strømafregningen sker gennem firmaet Clever, der refunderer 2,20 kr. pr. forbrugt kWh på ladeboksen derhjemme, mens opladning på alle Clevers ladestandere er fri. 

”Det betyder, at man i princippet kan køre gratis i sin bil de to første år, når man ser bort fra forsikring og grøn ejerafgift. Har man fx små 25 km til arbejdet, kan man køre frem og tilbage uden at bruge brændstof, og så oplader man gratis derhjemme eller på offentlige ladestandere og undgår dermed udgifter til brændstof,” forklarer pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark. 

Der er hidtil solgte mere end 150 eksemplarer herhjemme, hvilket overgår den hidtidige salgsrekord for den almindelige Prius hybrid. 

To elmotorer i Prius

En af fordelene ved Prius Plug-in er, at bilen bruger to elmotorer, hvilket reducerer behovet for, at benzinmotoren tændes under kørslen. 

Samtidig bliver bilens klimaanlæg desuden drevet af en særlig varmepumpe – verdens første af sin type – som varmer kabinen hurtigt op ved udendørstemperaturer ned til 10 minusgrader uden at starte benzinmotoren.

Toyota Prius Plug-In Hybrid
Toyota Prius Plug-In Hybrid


Varmepumpen er en fordel i dansk klima, fordi en af de batteridrevne bilers største udfordringer er at producere varme. Hvis batterierne er nødt til at arbejde ekstra hårdt for at varme kabinen op, reduceres rækkevidden på ren el betydeligt. Ofte med en halvering af rækkevidden til følge. Det sker ikke i Prius Plug-in. 

Fra 329.990 kr. inkl. to års strøm

Prius Plug-in kan oplades med stik derhjemme eller ved offentlige ladestandere, og afhængig af om man bruger stikket ved de offentlige standere, eller om opladningen sker i hjemmet, ligger ladetiden fra to timer og op til godt tre timer.

Toyota Prius Plug-in fås fra 329.990 kr. og som firmabil med et beskatningsgrundlag på 280.000 kr. – begge priser inklusive to års fri strøm til opladning. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...