Mitsuoka Buddy forfra foran front hvid white
© Mitsuoka // YouTube

Karosse-kirurger laver din RAV4 om til en "squarebody"-Chevrolet - fedt eller grinagtigt?

Det japanske mærke Mitsuoka har tidligere på ugen lanceret Buddy - En Chevrolet Blazer-kopi, bygget over Toyota RAV4.

28. juni 2021 af Frederik Hauschildt

Mød Mitsuoka Buddy

Hvad skal man gøre, hvis man er forelsket i amerikansk bildesign, men ikke har lyst til at betale fuld pris ved benzintanken? Én løsning er Mitsuoka Buddy, der med samme platform som Toyota RAV4 hverken er upålidelig eller specielt dyr i drift. Og hvis du kniber øjnene sammen, ligner den en Chevrolet Blazer med det eftertragtede "squarebody"-design.

Ovenstående spørgsmål var åbenbart et som mange af de japanske købere også havde stillet, for bilens planlagte produktion på 200 enheder blev udsolgt i løbet af få dage. De købere, som kom for sent, kunne se frem til en leveringsdato i 2023 eller senere.

Mitsuoka er ikke de første til at genoplive "squarebody'en". Billedet her er fra 2020, da Chevrolet lagde en elmotor i en Blazer fra 1977.

© Chevrolet

Dobbelt op i pris

Mitsuoka Buddy kommer med to forskellige motorer: En 2,0-liters turbomotor med 171 hk og en 2,5-liters sugemotor, der sammen med et hybridsystem opnår en systemydelse på 178 hk. Begge drivliner har mulighed for firehjulstræk og stammer, ligesom resten af bilens teknik, fra Toyota RAV4, der i Japan ikke yder helt det samme, som den gør i Europa.

I Japan starter Mitsuoka Buddy på omkring 260.000 kr. Det lyder måske ikke af så meget, men tager du RAV4's startpris på 150.000 kr. i betragtning, begynder det at løbe op. Med de tilsvarende danske priser, betyder forholdet at Mitsuoka Buddy potentielt ville løbe op i over 1 mio. kr. i Danmark. Det er altså én af de mange grunde til, at Mitsuoka Buddy nok aldrig forlader Asien.

Nedenfor kan du se, hvordan ombygningen finder sted hos Mitsuoka.

Har du husket at aktivere dit prøveabonnement på Bil Magasinet? Ellers kan du gøre det lige her!

Hvad er Mitsuoka?!

Mitsuoka er en japansk karosserifabrikant, der ikke har meget under bæltet, man ville kende til i Danmark. Mitsuoka's biler blev hovedsageligt solgt i Japan, men mærket har også eksporteret til resten af Asien. I 2015 blev Mitsuoka lanceret i England, hvor de i dag har én model på programmet, og den er baseret på MX-5.

Bortset fra en sportsvogn i starten af 00'erne, har Mitsuoka ikke produceret deres eget teknik. I stedet er bilerne baseret på eksisterende platforme, hvorfra Mitsuoka låner motor, ophæng og interiør, og tilføjer deres eget karosseri. Du kan for eksempel se, om du kan genkende Mazda MX-5 fra mærkets Rock Star, en Corvette C2-kopi.

Har du husket at aktivere dit prøveabonnement på Bil Magasinet? Ellers kan du gøre det lige her!

Mitsuoka Rock Star MX-5 Corvette
© Mitsuoka

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...