Toyota Yaris årgang 1999
Toyota Yaris årgang 1999

Den guldfarvede Yaris var på forsiden af Bil Magasinet i april 1999.

© Bil Magasinet

Jubilæumsversion fejrer 20 år med Toyota Yaris

En speciel guld-metallic til Toyota Yaris genopstår i anledning af modellens 20 års-jubilæum

27. september 2018 af Mikkel Thomsager
2018 Toyota Yaris
© Toyota 2018 Toyota Yaris


Toyota's mest populære model var på forsiden af Bil Magasinet i april 1999. Til foråret fejrer den 20 års-jubilæum, og det markerer Toyota med en jubilæumsversion med tilnavnet Y20. 

Den får samme guld-metallic lakering, som man kunne få til den første generation af Yaris på forsiden på Bil Magasinet nr. 4/99.

Toyota bygger 200.000 Yaris om året

Jubilæumsversionen præsenteres på den internationale biludstilling i Paris i Frankrig i begyndelsen af oktober, og det er præcis 20 år efter verdenspremieren på første generation af Yaris samme sted.

Der produceres og sælges op imod 200.000 Yaris om året, hvilket gør den til Toyotas absolut mest populære bilmodel i Europa. Også i Danmark hitter Yaris, der i flere år har figureret blandt de mest populære bilmodeller i landet. 

De seneste to år har den været den bedst sælgende Toyota-model.

© Toyota

Versionen ”Y20” placerer sig som en ny og udstyrsvariant i Yaris-programmet med et særligt interiørdesign med mørkegrå detaljer, 16” alufælge og mørkegrå sidelister, frontgrill, sidespejle og kromdetaljer ved tågeforlygterne.

Derudover byder Y20 på en såkaldt hajfinneantenne i samme mørkegrå farve som taget, mørktonede bageste sideruder og bagrude samt et Y20-skilt bagpå.

En bil for Yaris-feinschmeckere

I kabinen fortsætter det mørkegrå tema i midterkonsollen, ved læderrattet og i det skakternede sædebetræk. Kromdetaljer ved luftdyserne, højttalerne, omkring instrumenterne foran føreren, gearknoppen samt Y20-mærket ved instrumentpanelet og på forsæderne fuldender oplevelsen af et interiør i ekstra høj kvalitet.

Toyota Yaris Y20 jubilæumsudgaven får dansk premiere i starten af det nye år. Prisen er endnu ukendt.

© Bil Magasinet

Bil Magasinet fra april 1999 havde den helt nye Toyota Yaris på forsiden.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...