Toyota c+pod kabinescooter elbil 2021
© Toyota

Hvad nu? Toyota lancerer en elbil?!

Toyota C+pod er en ny eldrevet mikrobil, der lanceres på det japanske marked

4. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Mød C+pod

Toyota overhaler alle, når det kommer til grøn omstilling. Det dikterer mærkets identitet under alle omstændigheder. Men alligevel har Toyota sprunget let og elegant over alt, der hedder elbiler, og udtaler sig ligefrem imod konceptet.

Men det er ikke den tilgang til elbiler, som C+pod er en del af. Det er nemlig en kompakt, 2-personers mikrobil, der udelukkende fremdrives af litiumbatterier og elmotorer. Nej, det er ikke en kabinescooter: Den har et konventionelt rat, og de to sæder er side-om-side. 

Alligevel kan vi hurtigt blive enige om, at elbilen, med sine 12 hk og 150 km rækkevidde ikke har voldsom relevans på det danske marked. Men det er ikke det, der er pointen.

Toyota c+pod kabinescooter elbil 2021
© Toyota

Toyota satser på elbiler?!

Ved lanceringen af C+pod skriver Toyota mere end bare, at de har en ny elbil klar: De skriver også, at denne skal være den første i en lang udvikling inden for elbiler, hvor Toyota vil afprøve forskellige forretningsmodeller og yderligere undersøge mulighederne bag elbiler.

I første omgang gælder det dog kun de allermindste elbiler. Toyota nævner blandt andet 'Walking Area BEVs', der skal bruges i byområder, hvor der ikke findes veje. Herudover nævnes også i-Road, der fungerer som en form for elektrisk kabinescooter.

Selvfølgelig er det ikke ting, vi regner med at se fra Toyotas side i Danmark. I stedet er den centrale, at Toyota måske har begået et bluff, når det kommer til elbils-had. 

Det er nemlig ikke første gang, mærket arbejder hen imod elbiler. Vi ser forhåbentlig snart en brugbar EV fra Toyota.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...