© bilmagasinet.dk

Hva´ nu det: En sportslig Toyota?!?

Viser dristig baghjulstrækker i Genève

2. marts 2010 af Steen Bachmann


Vi så konceptbilen her på billeder i efteråret på Tokyo Motor Show, men har nu set den i virkeligheden. Og vores holdning er: Så byg den dog! 

Konceptbilen bærer det håbløse navn, FT-86, hvilket betyder "hachi roku" eller "8-6" på japansk. 8-6 menes ifølge en Toyota-mand på standen og en Bil Magasinet-læser blandt kommentarerne under denne artikel at være en slet skjult hilsen til Corolla AE86, så vi må håbe, at Toyota vil kalde bilen ved sit rette navn: Celica.

FT-86 har baghjulstræk, lavt tyngdepunkt og lav vægt. Motoren er ikke en dieselhybrid, der kører på døde dyr og vindmøllestrøm, men en 2-liters boxer-benzinmotor.

FT-86 er 126 cm og høj og har en akselafstand på 257 cm. Karrossen er lakeret i Flash Red med en anelse blå blandet i lakken, og i kabinen fremstår flere af alu-panelerne i et råt, ulakeret udtryk. I

I profilen genkender vi både 90'er-helten Toyota Celica og den berømte Mazda RX-8. Det kan kun gå for langsomt med at komme i gang med at bygge den (men giv den for Guds skyld et maskulint navn som Robocop, Bastard eller Terminator - ikke noget hybrid-halløj).

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...