Guide: Brugt bil til mange børn

Det siges, at de rige har penge, mens de fattige har mange børn. Her er fem bud på billige brugte biler med plads til en stor familie

25. maj 2015 af Bil Magasinet

 

Har I mere end tre børn og en almindelig familieindkomst, kan det være en udfordring at finde en bil, hvor der er plads til alle. Men de senere år er udvalget af den såkaldte MPV-biltype (Multi Purpose Vehicle - en bil, der opfylder flere behov på én gang) vokset.

Familiebiler er efterspurgte på markedet i øjeblikket, og det betyder generelt, at priserne er steget de seneste år. Der er dog stadig gode køb at gøre

”Priserne på brugte familiebiler er steget generelt, men især blandt Renault-, Citroën-, Opel- og Ford-modellerne er der gode køb at gøre. Den gode nyhed er så, at afskrivningen i de kommende år vil være lav, fordi efterspørgslen er høj. Det kan godt være, at du skal give lidt mere for familiebilen lige nu, men omvendt taber den heller ikke så meget,” lyder vurderingen fra Jan Lang, markedsanalytiker på BilBasen.

Han vurderer, at de samlede omkostninger for de billigste syvpersoners MPV'er til omkring 125.000 kroner er 1,70 krone pr. kilometer ved 20.000 kilometers kørsel om året.

5 gode brugtkøb til familien

Vi giver eksperterne fra BilBasen en udfordring: Find fem brugte biler, der har plads til syv personer, høj sikkerhed, topkarakter fra sikkerhedsorganisationen EuroNCAP og minimum seks airbags. Og vel at mærke til et budget på mellem 125.000 og 200.000 kroner.

Renault Grand Scenic III

 

 

 

Renault Grand Scenic er løsningen til familien, der har behov for op til syv sæder til en rimelig pris. Grand Scenic fås fra 125.000 kroner for en 2010-model, som har kørt lige over 100.000 kilometer. For pengene får du en rummelig, veludstyret bil, der endda også er billig at holde kørende, fordi serviceomkostningerne er blandt klassens laveste.

TIP: Vælg 1,5 dCi modellen med 110-dieselheste, hvis du har behov for ekstra trækkraft.

 

Citroën C4 Grand Picasso

 

Den rummelige Citroën C4 Grand Picasso byder på rimelig plads til op til syv personer. Priserne på brugtmarkedet er blandt de laveste i klassen, startende ved cirka 130.000 kroner for en 2011-model med dieselmotor, som har kørt godt 100.000 kilometer. Er du på udkig efter netop en med MPV-model med dieselmotor, er der et fint udvalg af C4 Grand Picasso. Det er også en fordel, at en Citroën generelt er billig at sende på værksted.

TIP: Vælg den momentstærke 2,0 liters HDI-motor, hvis du ofte laster bilen tungt og har brug for motorkraft.

 

Toyota Corolla Verso

 

Langt de fleste MPV-modeller på brugtmarkedet er udstyret med dieselmotor, men er du på udkig en benzinerl, er Toyoto Corolla Verso et godt bud. Med vanlig solid Toyota-kvalitet kan Corolla Verso holde til at blive brugt, og har du et begrænset km-forbrug, så er 1,8 liters benzin-udgaven et oplagt valg. Priserne starter ved 140.000 kroner for en 2008-model, der har kørt omkring 100.000 kilometer.

TIP: Gå efter Luna-udgaverne, hvis du vil have ekstra udstyr

 

Opel Zafira Tourer

 

Opel Zafira er et oplagt valg for en syvpersoners familiebil til et lavt budget. Såvel prisniveau som driftsomkostninger er blandt de laveste i klassen og på niveau med Renault Grand Scenic. Du kan finde en 2010-model med den fine 1,9 CDTi-dieselmotor til 140.000 kroner, og så har den billigste bil i vores pristjek endda kun kørt omkring 90.000 km.

TIP: Vælg kampagnemodellen Enjoy med højt udstyrsniveau med regnsensor, fartpilot og automatisk nedblænding af spejle.

 

Ford S-MAX

 

 

Ford S-MAX er vældig populær på brugtmarkedet. Den ser godt ud, dækker et pladsbehov for helt op til syv personer, og så bliver chaufføren glad for køreegenskaberne. Plussiden fortsætter med et fint udvalg af varianter fra 150.000 kroner for en 2010-benzinmodel, der har kørt omkring 100.000 kilometer. Dieseludgaverne koster godt 30.000 kroner mere.

TIP: Med Titanium-udstyr får du stort set alt tænkeligt ekstraudstyr.

*Pristjek foretaget på Bilbasen.dk 12. maj 2015.

 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.