Kan du huske den Castrol-farvede Toyota Supra fra Gran Turismo? Her endte den sine dage

Spillede du Gran Turismo på PlayStation 1? Så husker du helt sikkert den her Toyota Supra-racerbil, som forsvandt i årtier, men nu er den blevet fundet i en lagerhal i Japan.

2. august 2021

Whaaat!?! Findes den Supra endnu?

(artiklen er oprindelig fra august 2020)

Hvis du spillede PlayStation i 90'erne, vil du helt sikkert kunne huske denne Toyota Supra i Castrol-bemaling, som blev den måske mest kendte bil fra spillet. I dag er det 22 år siden, den kørte racerløb sidst, og nu vil de samme gutter, der kørte med den i sin tid bygge den op igen, hvilket også inkludere en helt ny motor. For den 4-cylindrede (jep, racerbilen kunne fås med 4-cylindre, mens gadebilen havde en rækkesekser) 3SGTE-motor mangler nemlig. Men mere om det lige om lige lidt. 

Bilen her nemlig præcis den Team Castrol Toyota Supra, som TOM’S Racing deltog i det japanske Grand Touring Car-mesterskab i 1998. En bil de fleste kender som ‘halo car’ i det allerførste Gran Turismo-spil, der udkom samme år til Playstation 1, skriver boosted.dk

Blev fundet i en lagerhal

Supra’en, som bærer startnummer ’36’, er fundet i Japan, hvor den mere eller mindre er begyndt at rådne væk efter årevis i glemslen.

Okay, bilen stod godt nok på et lager og ikke i en lade, så det er ikke et egentligt ladefund. Men gemt væk det har den været. Bilens buler og generelle tilstand tyder på, at den er blevet parkeret lige efter et racerløb og ikke rørt siden.

Skal bygges op igen

Bilen er nu faldet i hænderne på de samme gutter, som byggede den tilbage i slut-90’erne, og de vil genopbygge den, men det bliver ikke gratis.

Teamet bag vurderer, at det kommer til at koste 595.000 kr. bare at bygge bilens ydre op igen. På den mekaniske side ser det noget mere sort ud. Her skal teamet bruge 1,8 mio. kr., for at få karosseriet til at rulle ved egen kraft igen.

Her et foto fra Supra'ens velmagtsdage, hvor den kørte racerløb i Japan.
Her et foto fra Supra'ens velmagtsdage, hvor den kørte racerløb i Japan.

Få dit navn på motorstyringen

I alt håber man på at kunne finde ca. 3 mio. kr. til projektet. Derfor har TOM’S Racing startet en indsamling på det japanske svar på Kickstarter. Her kan folk, der måtte have lyst, donere alt fra 47 dollars til 94.000 dollars.

Alt efter, hvordan der doneres, tilbyder teamet at indgravere de glade giveres navne på bilens motorstyring eller leje bilen ud til trackday, når Supra’en en dag står færdig. Shit, det gad vi godt!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...