Toyota Corolla Hatchback Preshow Madrid november 2018

Første test: Ny Toyota Corolla

Toyota har vinket farvel til Auris og budt velkommen til en gammel kending - Corolla. Vi har været afsted og køre den helt nye Toyota Corolla. Læs Mikkel Thomsagers første indtryk her - og se hans Vlog i bunden af artiklen.

7. november 2018 af Mikkel Thomsager
Toyota Corolla Hatchback Preshow Madrid november 2018 Dynamic

Hvor er vi?

Bil Magasinet var inviteret til en eksklusiv for visning af den nye Toyota Corolla. Derfor billederne med den delvist kamuflerede bil. Den brede pressevisning for alle medier sker først i februar.

For visningen foregik i Madrid den 1. november, men Toyota satte embargo på offentliggørelse af tests fra prepræsentationen til den 7. november kl. 8.00.

Toyota Corolla Touring Sport Preshow Madrid november 2018

Den nye Corolla

Corolla er et af verden bedste kendte bilmodelnavne, og den nye Corolla er, hvad en Corolla altid har været, selv om den reelt afløser Auris, som har været på markedet i Danmark som erstatning for Corolla i 12 år og to generationer. 

Auris var produceret og udviklet til Europa. Den nye Corolla er en verdensbil, der skal produceres og sælges over hele verden.

Stationcar-versionen, kaldet Touring Sports, der har seks cm længere mellem akslerne end hatchback-versionen, er dog designet i Bruxelles, og den version er også forbeholdt Europa. En sedan-version, der produceres i Tyrkiet kommer ikke til Danmark.

Hvordan er den nye Corolla?

Selv om Auris var en bil designet til Europa og Corolla er en verdensbil, så virker den nye Corolla mere interessant. Både i design, stil og køremåde er den mere sporty, og der er også kommet en ny 2,0 liters hybrid-motor med 180 hk.

Hvem er konkurrenterne til Corolla

Som Auris er den nye Corolla en mellemklassebil, der placerer sig midt blandt konkurrenterne i klassen. Toyota sammenligner selv den nye Corolla med VW Golf, men nævner også Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane og Peugeot 308.

Hvornår kommer den nye Corolla til Danmark?

Den nye Corollla kommer til Danmark i foråret. Den står formentlig hos forhandlerne i april.

Priserne er ukendte, men vi gætter på, at de placerer sig tæt på Auris-priserne. Det vil sige prisstart lige under 200.000 kr. Vi gætter på at den nye 180 hestes hybrid starter omkring 275.000 kr.

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.