© bilmagasinet.dk

Detroit: Toyota for miljøhippier

Lillebror til Prius med mere sporty, slanke former

14. januar 2010 af Steen Bachmann

 

Toyota vil sælge en million hybridbiler på verdensplan i år, så der skal gang i biksen. Et af midlerne er at få hybridteknolgien til at sive ned gennem modelrækkerne til billigere og mindre modeller, og det er et forslag til en sådan mini-hybrid, der får premiere på udstillingen i Detroit.

Bilen hedder FT-CH, hvor "CH" står for Compact Hybrid. Målet har været at skabe en bybil, der ikke fylder ret meget, og som er styrevillig og nem at komme rundt med. Den er designet på Toyota’s European Design and Development (ED²) i Nice, Frankrig, og er med sine 390 cm i længden 15 cm længere end Yaris og 56 cm kortere end Prius.

© bilmagasinet.dk

"Inden for en periode på 10 til 20 år vil efterspørgslen efter konventionelle brændstoffer overstige udbuddet," siger Jim Lentz, præsident for Toyota Motor Sales i USA. "Det er et århundrede siden, vi opfandt bilen, og nu bliver vi nødt til at genopfinde den for at bringe forbruget af oliebaserede brændstoffer ned. Den mest succesfulde løsning har vist sig at være hybridbilen med benzin- og elmotor."

Konceptbilen er lettere og har lavere forbrug end Prius, og ved hjælp af blandt andet  billigere materialer og færre komponenter bliver prisen lavere end for Prius. Hybridteknologien er den samme som i Lexus´ konceptbil på Frankfurt-udstillingen i oktober. FT-CH er den første af otte nye Toyota-hybrider på det amerikanske marked i 2010.

Planen er at introducere plugin-hybrider og 100 pct. eldrevne biler i 2012 og brændselscelle-biler, der kører på brint, i 2015.


Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...