© bilmagasinet.dk

Crashtest: Topkarakter til Toyota Verso

... men kun fire stjerner til Kia Venga, Seat Exeo og Nissan Cube

21. marts 2010 af Steen Bachmann


Den uafhængige europæiske organisation for sikkerhed i biler, Euro NCAP, har smadret en flok nye biler. Midt i en turbulent tid for Toyota er det gode nyheder, at den nye MPV Verso har  fået tildelt de maksimale fem stjerner i crashtest. Verso scorede pct. i sikkerhedsvurderingen for voksne, 75 pct. for børn, 69 pct. for fodgængere og 86 pct. for de sikkerhedsmæssige hjælpesystemer, føreren har til rådighed.

Euro NCAP introducerede nye og strengere testkriterier i februar 2009. Målet er at gøre det sværere at opnå topkarakter, og derfor skærpes betingelserne både i 2010 og 2012. En af skærpelserne er en forbedret fodgænger-sikkerhed, hvor Verso med sine 69 pct.  allerede opfylder de krav, som vil være gældende for 2012.

Verso er en af de første biler, der har fået fem stjerner under det strengere 2010-testprogram.

Øvrige testede biler:

Seat Exeo
Sedanen er baseret på den forrige udgave af Audi A4 og opnåede fire stjerne.

Nissan Cube
Den firkantede Cube opnåede fire stjerner.

Kia Venga
Familiebilen Venga opnåede kun fire stjerner, da der blev konstateret problemer med førerens sikkerhedssele i forbindelse med crashtesten forfra, hvor bilen kører mod en fast barriere med 64 km/t. Kia har indkaldt solgte biler til en ændring i selebeslaget, og vil få foretaget en ny test.

Citroën Nemo
Varebilen Nemo, der herhjemme kun sælges på gule plader, opnåede kun tre stjerner.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...