Brug for en ny SUV-HYBRID med plads til 7? Toyota har svaret...

Highlander er navnet på en ny Toyota-model – i hvert fald på vore breddegrader. Vi har samlet alt info om SUV'en, der snart ankommer i Danmark!

11. maj 2020 af Anders Richter

Velkommen til Toyota Highlander

Hvis du har bevæget dig rundt på det amerikanske kontinent, vil du nikke genkendende til Highlander-modelbetegnelsen. Det er en mellemstor SUV fra Toyota med plads til 7 personer. Og hvad rager det dig? Jo, ser du – modellen bliver nemlig introduceret i Danmark i 2021, hvilket pludselig gør den yderst interessant. 

Toyota Highlander deler platform med RAV4

Highlander bygges på den samme platform som den lidt mindre RAV4-SUV. Toyota Highlander er dog lidt større, og den måler i alt 495 cm i længden. 

I kabinen vil du glæde dig over de tre sæderækker, hvor den midterste kan justeres frem og tilbage alt efter, om du søger benplads til tredje sæderække eller godt kan leve med et lidt mindre bagagerum. 

Toyota Highlander er udstyret med hybridteknik

Motoren er en 2,5-liters benziner, som er koblet til et batteri. Samlet set sender hybridteknikken 244 hk ned i asfalten, når benzin- og elmotoren arbejder sammen. Det foreløbige forbrugstal for Toyota Highlander ligger på 15,2 km/l, men det kan ændre sig en smule inden introduktionen i begyndelsen af 2021. 

De danske priser er endnu ikke meldt ud, men skal vi kigge på den amerikanske prisliste, hvor Highlander Hybrid koster 38.200 dollars (ca. 265.000 dkr. u. afgift), vil Highlander i Danmark nok komme til at koste over 600.000 kr. Men meget kan ændre sig inden introduktionen, så det er et tidligt gæt. 

Facts om Toyota Highlander

Af andre fine facts kan bl.a. nævnes:

  • Må trække 2.000 kg på krogen
  • Automatisk nødbremse
  • Adaptiv fartpilot med køfunktion fra 0 til 180 km/t. 
  • Vognbaneassistent
  • Bagagerum på 658 liter
  • 12,3" skærm i midterkonsollen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...