MITSUBISHI Lancer_Pole.jpg
MITSUBISHI Lancer_Pole.jpg© bilmagasinet.dk

4 x topkarakter i sikkerhed

Nye japanske biler yder formidabel beskyttelse

19. februar 2009 af Steen Bachmann
Den uafhængige europæiske sikkerhedsorganisation EuroNCAP strammer kravene i 2009. Fremover vurderes biler på fire faktorer:
  1. Beskyttelse af voksne i bilen
  2. Beskyttelse af børn i bilen
  3. Beskyttelse af fodgængere ved påkørsel
  4. Standardmonterede sikkerhedssystemer

Der er offentliggjort test af de første seks biler under de nye krav, og det er gode nyheder. Fire modeller scorer topkarakteren 5 stjerner, mens to biler kun opnår 4 stjerner.

MAZDA 6_Front.jpg
MAZDA 6_Front.jpg© bilmagasinet.dk

Mazda 6 får god bedømmelse med en stabil kabine, der beskytter passagererne. Der gives kritik af risiko for skader på førerens knæ, ligesom klappen til handskerummet kan skade passagererens knæ. Der er god beskyttelse ved sidelæns kollision med genstand, og god beskyttelse af børn og fodgængere.

 

TOYOTA Avensis_Driver.jpg
TOYOTA Avensis_Driver.jpg© bilmagasinet.dk

Toyota Avensis opnår marginalt bedre scorer på alle fire områder end Mazda 6, og får ros for kabinens evne til at beskytte passagererne. Den lille Toyota iQ får fremragende kritik, se artiklen her.

 

MITSUBISHI Lancer_Pole.jpg
MITSUBISHI Lancer_Pole.jpg© bilmagasinet.dk

Mitsubishi Lancer får en endog særdeles god bedømmelse, og eneste kritikpunkt er, at airbaggen i rattet tilsyneladende ikke er kraftig nok.

 

SUBARU Impreza_Pole.JPG
SUBARU Impreza_Pole.JPG

Subaru Impreza 2,0R 5d

© bilmagasinet.dk

Subaru Impreza får 4 ud af 5 stjerner. Kabinen har fremragende beskyttelse af passagerer, men den ene bagdør kunne ikke åbnes efter pæl-testen, hvilket koster et point i den samlede bedømmelse.

 

CITROEN C3 Picasso_Driver.JPG
CITROEN C3 Picasso_Driver.JPG© bilmagasinet.dk

Citroën C3 Picasso er noget så sjældent som en ny fransk bil, der ikke opnår topkarakter i sikkerhed. Kabinen vurderes som særdeles sikker, men dataudskrifter fra dummien på førerpladsen indikerer, at den har været i kontakt med rattet, hvilket koster et point.

Se detaljer om de seks rapporter her.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...