Video: Sådan kan kinesiske hackere fjernstyre din Tesla

En gruppe kinesiske hackere har afsløret et alvorligt sikkerhedsbrud i Teslas software. Nu forsøger Tesla at lukke hullet.

22. september 2016 af Mathias Brandt

Kinesiske White-hat-hackere (hackere med gode intentioner) har lavet en video, hvor de gør Tesla opmærksom på, at de har et alvorligt sikkerhedsbrud.

Keen Security Lab, som er kinesisk hacker-forskergruppe, har offentliggjort en video, hvor de demonstrerer deres evner til at hacke sig ind i en Tesla’s software og fjernkontrollere den.

De legede blandt andet med nogle af de harmløse funktioner såsom vinduesviskere og sædeindstillingerne. Men andre ting var mere bekymrende.

På knap 20 kilometers afstand var de i stand til at låse bilen op og aktivere bremserne, som ville få bilen til at holde stille. 

Hele formålet for en White-hat-hacker er at påvise sikkerhedsbrister i softwaresystemer. Derfor har Keen Security Lab allerede advaret Tesla om deres sikkerhedshuller. De har ikke kun pointeret det, men hjælper også Tesla med at lukke hullet.

Det er desværre bare ikke kun Tesla som kan være udsatte. Stort set alle bilproducenter har biler, som på en eller anden måde er tilkoblet internettet, som er i farezonen for at fjendtligt hackerangreb.

Tænk bare på al den snak om selvkørende biler, der er i disse tider. Man skal ikke have en særlig vild fantasi, for at forestille sig, hvilken fare ondsindede hacker kunne udsætte infrastrukturen for. 

Se de kinesiske hackere forklare problemet herunder

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...