Tesla-ulykke ender tragisk

Dørene på en forulykket Tesla kunne ikke åbnes, hvilket fik fatale konsekvenser for føreren. Flere Tesla-ejere har tidligere påpeget problemer med de automatiske dørhåndtag

26. februar 2019 af Bil Magasinet


Føreren af en Tesla Model S er død, efter han forulykkede og ramte et træ i byen Davie i Florida. Det beretter The Drive.

Ifølge flere vidner kørte føreren for stærkt og zigzaggede mellem flere vejbaner, før han ramte en gruppe træer i midten af vejen. Herefter brød bilen i brand. 

Der kom flere folk til undsætning for at redde manden, der var fanget i bilen. Men det var umuligt at befri ham, da de automatiske dørhåndtag ikke foldede sig ud, så døren kunne åbnes.

Døre skulle åbne automatisk 

Det er en risiko, som Tesla angiveligt skulle have taget højde for. I deres egen sikkerhedsmanual skriver de, at døre og bagagerum automatisk åbner, hvis bilens airbags bliver udløst. 

Men på Twitter skriver et vidne, at hende og hendes mand forsøgte at få manden ud af bilen, og at de bemærkede, at bilens airbags ikke var udløst. Det kan være forklaringen på, at dørene ikke åbnede.

Flere Tesla-ejere kender problemet

Det er et problem der er blevet skrevet om på mange Tesla-fora, men det er tilsyneladende første gang, at det har resulteret i en dødsulykke. Tilbage i 2017 udtrykte en Tesla-ejer sin bekymring over problemerne med håndtaget. I debatindlægget, som er blevet postet på Tesla’s eget forum, beskrives et skrækscenarie næsten som det, der skete i Florida.

Politiets talskvinde Vivian Gallinal har fortalt Miami Herald, at de også efterforsker høj fart som den primære årsag til, at bilen forulykkede. Ifølge vidner vurderes det, at føreren kørte et sted mellem 120 og 145 km/t, da ulykken indtraf.

The Drive har talt med Tesla, som udtrykker deres dybeste medfølelse til alle, der er påvirket af ulykken. Tesla’s talsperson uddyber: 

"Vi har kontaktet de lokale myndigheder og tilbudt at samarbejde med dem. Vi kan forstå, at fart bliver efterforsket som en faktor i denne ulykke. Vi ved at højhastighedsulykker kan resultere i brand i alle typer biler - ikke kun elektriske."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...