Tesla udvikler ny SUV med platform fra Model 3

Tesla vil i fremtiden udvide sin portefølje med en SUV og en minibus, som skal produceres på platformene fra Model 3 og Model X

5. august 2016 af Kenneth Jensen

Efter lanceringen af den seneste Model 3, der er billigere og fungerer som familiebil, er Tesla stille og rolig begyndt at udvide produktionen til et bredere marked, hvilket kommer til at fortsætte i fremtiden med to nye store planer i sigte.

Tesla vil lave minibusser og SUV'er

Direktør Elon Musk har netop bekræftet, at Tesla i fremtiden også vil producere minibusser og SUV'er, og det specielle ved dem er, at de skal bygges på platforme fra de gamle modeller. 

Projektet om Teslas bud på en minibus sat i gang, og planen er, at den skal bygges på samme platform som Model X, mens platformen fra Model 3 skal bruges til at kreere SUV'en. Sidstnævnte bliver navngivet Model Y efter Teslas traditioner, mens der stadig ikke er nogen bud på Minibussen. 


Tesla Model 3
Tesla Model 3

Brug af platforme forkorter processen 

At bruge forgængernes platforme er noget af det, Tesla kan drage fordel af sammenlignet med konkurrerende producenter af biler med benzin- eller dieselmotorer.

Genbrug af platformene vil få produktionen til at gå mere glat, da det vil betyde, at den amerikanske virksomhed kan minimere eller forhindre eventuelle forsinkelser, der måtte være ved at lancere de nye produkter.

Men det lader til, at det ikke er de eneste lumske planer, Elon Musk ligger inde med. Den administrerende direktør har udtalt, at der nu kun mangler to typer biler på markedet: Lastbiler og passagerbusser. Begge køretøjer skulle efter sigende allerede være undervejs i Tesla-imperiet, så de planmæssigt kan blive offentliggjort til næste år. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...